Hollanda’dan Kripto Piyasasına Düzenleme


  • Kayıt: 03.09.2019 18:43:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:15

Hollanda’dan Kripto Piyasasına Düzenleme

 

Hollanda merkez bankası bugün, 10 Ocak 2020 itibariyle kripto para birimiyle ilgili hizmetler sunan firmaları düzenlemeye başlayacağını açıkladı.


 

Reuters haber ajansı 3 Eylül’de De Nederlandse Bank’ın faaliyet göstermeye devam etmek istiyorlarsa sektördeki ilgili firmaların kuruma kaydolması gerektiğini açıkladığını bildirdi.


Bankanın resmi açıklamasında şöyle yazıyor:


  • “Somut anlamda, kriptolar ile normal para ve kripto cüzdan sağlayıcıları arasındaki değiş tokuş için hizmet sunan firmaların De Nederlandsche Bank’a kaydolmaları gerekiyor.”


Hollanda’da Son Kripto Para Birimi Gelişmeleri


Bilindiği üzere Hollandalı bakanlar, bu Temmuz ayında ülke hükümetine para aklama kaygıları nedeniyle kripto para birimlerini ve belirli nakit ödemelerini düzenlemeye çağırdı.

 

 

 

Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, Ocak ayında, Hollanda’nın Mali Piyasalar Otoritesi ve De Nederlandsche Bank’tan kripto hizmetleri için bir lisanslama sisteminin başlatılması konusunda resmi bir tavsiye aldı.


Hollanda kripto para birimini yasal ihale olarak tanımıyor, ancak 2018’de bir Hollanda mahkemesi Bitcoin (BTC) ‘nin bir ceza ödeme durumunda meşru bir “devredilebilir değer” olduğuna karar verdi.


Son gelişmeyle de birlikte dijital varlık piyasalarını düzenleyen bir dizi düzenlemenin haberi sektördeki birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.