Rotterdam İslam Üniversitesine Ültimatom!...


  • Kayıt: 23.09.2019 08:13:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:18

Rotterdam İslam Üniversitesine Ültimatom!...

 

Hollanda Islamitische Universiteit Rotterdam olarak bilinen, Rotterdam İslam Üniversitesi’nin Rektörü Ahmet Akgündüz, 2018 yılında bir Televizyona  vermiş bulunduğu demeçte;


Türkiye’de 2016 yılında darbe girişimde bulunanların İslam Dinine göre ölüm cezası ile cezalandırıla bilecekleri ve o grubu darbe girişiminden sorumlu  tuttuğu iddia edildi.

 


 

Hollanda Eğitim Bakanı Ingrid van Engelshoven  tarafından istenen ve kurulan  komisyon tarafından yapılan araştırmada, Rektörün sözlerinin ayrımcı, kin ve nefreti teşvik edici olarak görüldü.

 

Hollanda Eğitim Bakanı, Rektör Ahmet Akgündüz’ün 3 ay içinde verdiği demecin geri çekilmesini istemiş ve bu olmadığı takdirde Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesi yasal yetkilerini kaybedebileceğini belirtti.

 

Rektör Akgündüz ise bu fikrin kendisine ait olmadığını İslam hukukuna göre, Darbe girişiminde bulunanların idam cezasına çarptırılabileceklerini belirtti.

 

Bakan Üniversite yönetiminden, Rektörün yapmış olduğu açıklamanın arkasında olmadığını Universitenin  kendi web sayfasından ve bir Gazete ilanı ile belirtilmesini talep etti.

 

Üniversite yönetimi bakanın istekleri ve ültimatomuna karşı Mahkemeye başvuracaklarını belirttiler.

 

Necat Sucu