Almanya'da bir milyar euroluk müze soygunu


  • Kayıt: 26.11.2019 18:55:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:30

Almanya'da bir milyar euroluk müze soygunu

 

De Grünes Gewölbe in Dresden is een uniek historisch museum met de grootste collectie schatten in Europa. 

 

Barok döneminden kalma mücevher ve eserlerin bulunduğu müzeye giren soyguncular, her biri 37 parçadan oluşan 3 elmas set çaldı. Sette yakut, zümrüt ve safir işli parçalar da bulunuyordu.

 

Müze yetkilileri ve polis, çalınan parçaların toplam değerini hesaplamaya çalıştıklarını açıkladı.

 

Dresden Müzeler Müdürü Marion Ackermann, müzedeki 10 elmas setten 3'ünün çalındığını belirtti ve mücevherler için "Paha biçilemez, onların değerini hesaplamak imkansız" dedi.

 

Daha erken saatlerde Alman Bild gazetesi, çalınan tarihi mücevherlerin değerinin 1 milyar Euro'yu bulabileceğini yazmıştı.

 

Almanya'da bir müzede 1 milyar euroya eş değer (yaklaşık 6 milyar 320 milyon lira) hazine ve tarihi eser çalındı.

 

Almanya merkezli yayın kuruluşu Bild'in haberine göre ülkenin Dresden kentinde yer alan Green Vault Müzesi, bu sabah saatlerinde hırsızların hedefi oldu.

 

Hırsızların bu sabah yerel saatle 05:00'te müzedeki elektrik devresini kapattığı ve ardından bir camı kırarak içeri girdiği belirtildi.

 

Lüks bir araçla kaçtığı bilgisi verilen hırsızların bulunması için polis soruşturma başlattı.

 

Avrupa'nın en büyük hazine koleksiyonunun bulunduğu müzeden 1 milyar euroya eş değer değerli eşya ve parça çalınmış olabileceği tahmin ediliyor.

 

Barok, Avrupa'da yaygınlaşan sanatta bir anlatım biçimidir. Barok kelimesi, Portekizce düzensiz inci anlamına gelen barroco sözcüğünden türemiştir. Barok sözcüğü, birbirinden ayrı iki şeyi tanımlar; sanat tarihinde, Rönesans ile klasikçilik arasında kalan bir dönemi ve bütün çağlarda verilmiş bazı eserlerin tarzını, başlangıcı ve bitişi için kesin bir tarih verilememekle birlikte 14. ve 18. yüzyıllar arasında oluşup şeklini almış bir dönemdir.

 

Mimarlık, müzik, resim ve heykelin etkileyici temalar altında birleştirilmesi amacını güder. Abartılı hareket duygusu ve net gözüken detayları ile dönemin müzik ve edebiyatında da kendini gösterir. Yoğun bir etki bırakan bu anlatım biçimi, kendi alanında fazla eser verildiğinden dolayı bir dönem adı olarak anılmaya başlanmıştır. 1699'da italya'da kilise etkisinde doğmuş ve tüm Avrupa'ya yayılmıştır.