Anadolu tiyatrosu Hollanda’da sahnelenecek


  • Kayıt: 05.12.2019 20:10:00 Güncelleme: 05.12.2019 20:10:00

Anadolu tiyatrosu Hollanda’da sahnelenecek


II. Uluslararası Lahey Türk Tiyatro Festivali, Hollanda'nın ilk ve tek Türk Kültür ve Sanat Vakfı olan Sanatolia tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro günü ile başlayıp 5 Nisan’da son bulacak.


Hollanda'nın tek Uluslararası Türk Tiyatro Festivali’ne özellikle Anadolu’dan Türk tiyatro ekiplerinin başvurmasını bekleyen festival direktörü Tamer Barış Ülger, “Festivalin ilki geçen sene yapıldı. Hollanda ve Türkiye’den pek çok tiyatro ekibini ağırladığımız festivali bu sene daha geniş çapta yapmayı düşünüyoruz” dedi. Bu sene ilk kez verilecek olan ‘Ustaya Saygı’ ödülüne de usta oyuncu Ahmet Yenilmez layık görüldü.


Hollanda’nın ilk ve tek Türk Kültür ve Sanat Vakfı olan Sanatolia tarafından geçtiğimiz sene ilki düzenlenen Uluslararası Lahey Türk Tiyatro Festivali’nin ikincisi için hazırlıklar başladı. 27 Mart Dünya Tiyatro günü ile başlayıp 5 Nisan’da son bulacak festivalin ikincisi Hollanda izleyicisine geniş bir yelpazeyle yeniden merhaba demeye hazırlanıyor.

 

Ustaya Saygı ödülü Ahmet Yenilmez’e


Türkiye ve Avrupa’da Türkçe tiyatro yapan pek çok ekip ve çok değerli yönetmen, oyuncu ve yazarları ağırlamayı planlayan festivalde bu sene 6 büyük oyun, 4 çocuk oyunu, geleneksel Türk tiyatrosundan oyunlar, panel, söyleşiler, oyunculuk ve yazarlık atölyeleri yer alıyor. 

 

Albayrak Medya'nın basın sponsoru olduğu festivalde geçtiğimiz yıldan farklı olarak ilk kez “Ustaya Saygı” ödülü verilecek. Ödülün sahibi ise usta oyuncu Ahmet Yenilmez olarak belirlendi.