Hollandalı turist yeniden ‘Türkiye’’ dedi


  • Kayıt: 07.02.2020 19:44:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:40

Hollandalı turist yeniden ‘Türkiye’’ dedi


Son yıllarda ivme kaybeden Hollandalı turistlerin Türkiye’ye gelişi 2020 yılı ile birlikte yeniden hız kazandı.

 

 Akdeniz Turistik otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) olanda Utrecht Fuarının ardından Hollanda pazarı ile ilgili bir araştırma yayınladı.  Araştırmaya göre, Hollanda’da faaliyet gösteren en büyük tur operatörleri TUI Netherlands, BCDGroup,Corendon, D-Rt Group, D-Reizen Türkiye’ye bu yıl daha fazla turist getirecek.


Türkiye talebi son iki yıldır yeniden yükseliş ivmesine girdi

 

Hollanda pazarının Türkiye talebi son iki yıldır yeniden yükseliş ivmesine girdiği belirtilenaraştırmada, Hollanda seyahat pazarında acentelerde yapılan satışların yanı sıra online satış büyük yer kaplıyor. Online seyahat satışları artış gösterdi. En büyük artış ise 18-25 yaş grubunda oranında gerçekleşti

 

Hollanda’da Türkiye ilgisi olumlu seyirde, yükselişi sürüyor. Tanıtım kampanyalarında, aile konseptinin yanında 50+ ve doğa sporlarına yönelik tanıtım kampanyaları pazara ivme kazandıracaktır.


Hollanda’da tekrar müşteri oranı yüksek, bu potansiyelin kullanılabileceği dijital kampanyaların oluşturulması fayda sağlayacağı belirtiliyor. Ayrıca Hollanda’da yaşayan Türk nüfusa yönelik kampanyalar ve Türk nüfusun ülke tanıtımında yer


alabileceği kampanyalar etki sağlayacağı kaydediliyor.

 

Utrecht Vakantiebeurs Turizm Fuarı  ile ilgili konuşan AKTOB Başkanı Dr Erkan Yağcı, şunları söyledi:


‘’Utrecht Vakantiebeurs Turizm Fuarı 2020 yılının ilk büyük fuarı,


rezervasyonlara ilişkin ilk verileri almaya başladığımız bir fuar. Bu fuarda edindiğimiz ilk verilere göre, Türkiye talebi, Avrupa Birliği üyeleri ülkelerden yapılan 2020 yılı rezervasyonlarında da yükseliş ivmesini sürdürecek. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde % 12 bir artış oldu. Bu yıl içinde benzer bir artış ön görüyoruz. Ancak mevcut Pazar payı, Hollanda’nın seyahat hacmi düşünüldüğünde düşük seviyede. Bu pazarda özellikle Türkiye’ye dönük operasyonlar düzenleyen Türk kökenli tur operatörlerinin varlığı büyük önem taşıyor. İşbirliklerimizi geliştirerek Pazar payının büyümesi yönünde Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte tur operatörleri, uçak firmaları ile görüşmeler yapıyoruz. Hollanda turist profili gezgin ve büyük oranda senede en az iki sefer seyahat planlayabilen bir nüfusa sahip.