HOLLANDA’DA BİSİKLETÇİLERİN RÜZGARA KARŞI MÜCADELESİ


  • Kayıt: 12.02.2020 18:50:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:41

HOLLANDA’DA BİSİKLETÇİLERİN RÜZGARA KARŞI MÜCADELESİ


Herald Sun Tour, Langkawi veya Valenciana gibi önemli yarışlar devam ederken bisiklet dünyasında en az bunlar kadar dikkati hak eden başka bir yarış daha koşuldu geçtiğimiz hafta sonu. Hollanda’da 8.5 kilometrelik zorlu parkurda bisikletçilerin, hızı saatte 100 kilometreyi aşan rüzgara karşı mücadele ettiği Headwind Şampiyonası, Pazar günü 300 kişinin katılımıyla yapıldı.

 


Bireysel zamana karşı yarışı şeklinde gerçekleştirilen organizasyonda amatör bisikletçiler, Gazelle şehir bisikletleri ve renkli kıyafetleri ile rüzgara karşı mücadele etti. Etkinlik organizatörü Robrecht Stoekenbroek, Eneco ve Gazelle gibi markaların sponsorluğunda düzenlenen etkinliğin ciddi bir etkinlik olduğunu ve seyirciler için fırtınaya dayanıklı koltuklardan, yarışmacıların acil durumları için ayrılan özel alanlara kadar her detayı düşündüklerini belirtti.


İnsanlık ve doğa arasındaki nihai hesaplaşma olarak tanımlanan etkinlikte Ciara adlı fırtına kuşkusuz doğanın en büyük silahıydı. Ciara Fırtınası, batı Avrupa’da uçuşların ve tren seyahatlerinin iptaline dahi neden olurken, Headwind Şampiyonası için önemli bir detaydı. Maksimum 300 katılımcı ile sınırlandırılan etkinlikte, yarışçılar zorlu rüzgara rağmen finiş çizgisini en iyi zamanda geçmek için yarıştı.


Etkinlik sonunda erkeklerde 20 dakikalık derecesiyle Max de Jong birinci olurken kadınların galibi, 23 dakika 9 saniye ile Lisa Scheenaard oldu. Ancak eğlence, şüphesiz yarışın esas kazananıydı.

 

cyclistmag