5 Türk'ün can verdiği saldırının failinin kimliği belli oldu


  • Kayıt: 20.02.2020 20:00:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:43

Almanya'da 5 Türk'ün can verdiği saldırının failinin kimliği belli oldu


Almanya'da 5'i Türk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği ve fotoğrafı ortaya çıktı. İsminin Tobias R. olduğu öğrenilen failin, evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube'a yüklediği öğrenildi.


Almanya'nın batısındaki Frankfurt yakınlarında Hanau kasabasında iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5'i Türk 9 kişi hayatını kaybederken Saldırgan Tobias R. annesini de öldürüp intihar etti, böylece olayda on bir kişi hayatın kaybetmiş oldu.Tobias R.'nin bir video çekip bunu YouTube'a yüklediği de öğrenildi.

 

 

SALDIRI DÜN AKŞAM GERÇEKLEŞTİ


Kasabanın bağlı bulunduğu eyalet Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saldırı, Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau'da yerel saatle 22.00'da, Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı kafede gerçekleşti.

 

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Saldırgan Tobias R.'nin silahlı saldırısı sonucunda olay yerinde bulunan beşi Türk vatandaşı dokuz kişi hayatını kaybetti. Olay sonrası saldırganın evine yapılan baskında Tobias R. ve bir kadının da hayatını kaybettiği görüldü. Yapılan ilk tespitlerde saldırganın annesini öldürüp intihar ettiği belirlendi. Buna göre olayda hayatını kaybeden sayısı on bire yükseldi. Ölen Türklerin kimlikleri ise henüz belli olmadı.

 

VİDEO VE MEKTUP BIRAKTI


Alman basını, Tobias R. isimli saldırganın evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube'a yüklediğini yazdı. Gazetenin iddiasına göre aşırı sağcı saldırgan Tobias R. mektupta "Bazı milletler yok edilmeli ve bunlara Alman pasaportu verilmemeli" görüşünü savunuyor.


Tobias R. adlı saldırgan geride bir mektupta ve videoda Almanya'dan kovulması şimdi zor olan bazı halkların yok edilmesi gerektiği yazısının bulunduğu belirtildi. Ancak polis, saldırganın neonazi olup olmadığı ve saldırının motifi hakkında soruşturma sürdüğü için bir bilgi vermedi. Polis, olayın çok yönlü araştırıldığını belirtti. Saldırıya başka kişilerin katılıp katılmadığı da açıklık kazanmadı.

 


Irkçı saldırgan Tobias R.

 

"ÜLKENİZDE GİZLİ ASKERİ ÜSLER VAR"


Kendi sosyal medya hesabından 14 Şubat'ta yaklaşık 2 dakikalık videoyu paylaşan saldırganın, ABD'nin gizli toplumların kontrolünde olduğunu belirterek, Amerikalıları bunu yok etmek için savaşmaya çağırdığı görüldü.


Saldırganın videoyu, içinde dosyalar ve bir yatağın bulunduğu karanlık bir odada kaydettiği görüldü. İngilizce konuşan saldırgan videoda şunları söylüyor: "Bu benim tüm Amerikalılara kişisel mesajım. Ülkeniz görünmez, gizli toplumların kontrolü altında. Onlar zihin kontrolü gibi bilinmeyen şeytani metotları kullanarak, modern kölelik sistemini oluşturmaya çalışıyor. Bir an evvel uyanmalısınız. Ülkenizde gizli askeri üsler var. Bunların bazıları şeytanı yüceltiyor. Onlar çocuklara işkence ediyor ve onları öldürüyor. Bu uzun zamandan beri oluyor. Uyanın, bu ülkenizdeki bir gerçek. Anaakım medyayı kapatın zira fikirleri dahi yok. Başka kaynaklara bakın ve önce okuyun. İkinci adım olarak da harekete geçin. Tespit edin ve kitleleri bir araya getirin, taşlayın. Bu kâbusu bitirmek için, Amerikan vatandaşı olarak bu sizin göreviniz. Şimdi savaşın.