Hollanda’da Camiler İhtiyaç Halinde Hastalar İçin Kullanıma Hazır


  • Kayıt: 30.03.2020 13:26:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:51

Hollanda’da Camiler İhtiyaç Halinde Hastalar İçin Kullanıma Hazır

 

Hollanda’da hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle âdeta boşalan camiler ihtiyaç duyulması hâlinde sağlık sektörünün hizmetine hazır olduklarını duyurdu.

 

Hollanda İslam Federasyonu (NİF) ve Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu  sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda, “Bazı cemiyetlerimizin mekânları ihtiyaç hâlinde hastaneler tarafından hastalara hizmet etmek için kullanılacaktır.” ifadelerine yer verdi.


Hollanda’daki İslami kuruluşların çatı kuruluşu olan  SPIOR de kendi sayfasından ve sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada korona hastalarının sayısının hâlâ artmakta olduğuna işaret edilerek “Hastanelerin, diğer bakım kurumlarının ve resepsiyon seçeneklerinin sürekli olarak doldurulduğunu görüyoruz. Camilerdeki ibadet odaları ve özellikle özel alanlar şu anda dinî faaliyetler için kullanılmadığından, artan resepsiyon sorununa katkıda bulunmak için istekliyiz.” denildi.

 

“CAMİLERİ AÇMAYA HAZIRIZ”


 “Bu zor süreçte insanlara daha fazla faydalı olabilmek adına bu teklifi çatı kuruluş olan SPIOR’a ilettik ve camilerimizi hizmete sunabileceğimizi bildirdik. Onların da olumlu yaklaşımıyla camiler için bu yönde bir karar aldık.” dedi.

 

NİF Kurumsal İletişim Başkanı Kenan Aslan ise “Biz cemiyetler olarak belediyelere hazır olduğumuzu ve ihtiyaç hâlinde camilerimizin özellikle düz tabanlı konferans salonlarını kendilerine açmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Şu an için yetkililerden bu yönde herhangi bir talep, olumlu veya olumsuz bir geri dönüş olmadı. Önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Amsterdam