Hollanda Milli Görüş'den Yaşlılara Yardım


  • Kayıt: 31.03.2020 01:08:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:51

Hollanda Milli Görüş'den Yaşlılara Yardım

 

Milli Görüş Teşkilatlarına bağlı Hollanda İslam Federasyonu (NIF), ülkede koronavirüs kapsamında alınan önlemlerden dolayı yaşlılara ve yardıma muhtaç olan kişilere yardım ediyor. 

 


NIF tarafında yayınlanan basın bildirisinde, uluslararası bir proje olan “Komşuna el uzat” kampanyası ile koronavirüs krizi sürecinde 13 farklı kentte 260 gönüllü ile yaşlılara ve yardıma muhtaç kişilere her türlü konuda yardımcı olmak istedikleri belirtildi.


Bildiride, amaçlarının yardım etmenin yanı sıra bu süreçte yaşlıları ve yardıma muhtaç kişilerin unutulmadığını göstermek olduğu belirtilirken, gönüllülerin yardıma muhtaç olan kişilere, gıda, ilaç, alışveriş gibi ihtiyaçlarını gidermek için yardımcı olacakları kaydedildi. 

 


Söz konusu kampanya ile onlarca yardıma muhtaç kişiye ulaşıldığı ifade edilen bildiride, daha fazla kişiye ulaşmayı hedefledikleri aktarıldı. 

 

Bildiride ayrıca bir gönüllünün şu sözlerine yer verildi: 

 

“Yaşlı bir amcayı telefonla arayarak bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sorunca ağlamaya başladı. Aynı şekilde yaşlı bir teyze de ağladı ve bize teşekkür etti. Yaşlılar için gerçekten zor bir durum. Sadece yaptığımız telefon görüşmesinden bile çok mutlu oluyorlar.’’

 

Rotterdam