Denk Partisi: 2018 Yılında Bitmiş Olayın Gündeme Gelmesi Manidar


  • Kayıt: 31.03.2020 12:43:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:51

Denk Partisi: 2018 Yılında Bitmiş Olayın Gündeme Gelmesi Manidar

 

Hollanda'da göçmenlerin yoğun şekilde destek verdiği Denk Partisi zor dönemler yaşıyor.

 

Partinin kurucu başkanı ve milletvekili Tunahan Kuzu’nun 2021 yılında aday olmayacağını açıklamasından sonra, Hollanda medyasında Kuzu hakkında 2018 yılında bir bayanla yaşanan olay birden gündeme geldi.

 

Denk Partisi konu ile alakalı şu açıklamada bulundu; partimiz milletvekillerinden  Tunahan Kuzu hakkında bir haber  yayınlandı.


Belirtilenin aksine, ilgili kişinin DENK ile hiç bir iş sözleşmesi olmamıştır. İlgili kişinin DENK çalışanı veya stajyeri olmamıştır. DENK, ilişki karşılıklı rıza ile olduğu ve ilişkinin 2018 de sona erdiğini tespit ettik.

 

Tunahan Kuzu ile  görüşmeler yapıldı. Bu konuşmalar neticesinde davranışının DENK’in temel değerleriyle eşleşmediği belirtildi. Bu olay  o zamanlar grup başkanlığından ayrılmasına yol açtı.

 

Geçen hafta aldığı kararlaTunahan Kuzu, kişisel hayatı üzerindeki etkisi nedeniyle  gelecekte DENK için siyasetteki rolünü sona erdireceğini belirtti.

 

Aradan bunca zaman geçtikten sonra gündeme getirilmesinin manidar olduğunu belirten Denk, Koronavirüs nedeniyle yaşadığımız sıkıntılı dönemin sonunda parti kurullarında değerlendirilip parti liderinin tespit edileceğini belirttiler. 

 

Lahey