HOLLANDA’DA 55 BİN ÇOCUK OKULA BAŞLAMADI


  • Kayıt: 15.05.2020 23:14:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:02

HOLLANDA’DA 55 BİN ÇOCUK OKULA BAŞLAMADI


Hollanda’da pazartesi yeniden eğitime başlayan ilkokulların ancak ’unda tam kapasite ile ders başı yapılabildi. Geriye kalan %90’ında ise bir çok çocuk koronavirüs salgını korkusuyla eğitime başlamadı.


Okula başlamayan çocukların sayısının 55 bini geçtiği tespit edildi. Sadece ’luk kısmında cocukların tamamı eğitime başlamış oldular.


Bu durum, Genel Okul Liderleri Derneği’nin (AVS) yaptığı bir araştırmayla ortaya çıktı. Normalde öğrencilerin en fazla %1 veya 2’sinin devamsızlık ettiğini söyleyen dernek yetkilileri, ’nun büyük bir oran olduğunu ve bu öğrencilere ulaşılmamasının okul idarecileri ve öğretmenler için büyük bir sorun olarak görüldüğünü ifade ettiler.


Bunun yanısıra, okulların yarısında da öğretmenlerin tamamı ders başı yapmadı. Öğretmenlerin %2’sinin virüs nedeniyle mesaiye başlayamadığı, genel olarak okulların %5’inde ise öğretmen sıkıntısı yaşandığı ortaya çıktı.


Bütün bunlara rağmen okul idarecilerinin %97’si gidişattan memnun ve daha da iyi olacağına dair umutlu. Hatta %21’lik bir kısmı muhteşem bir başlangıç yaptıklarını düşünüyor.


Yine okul idarecilerinin %92’si hijyeni sağlamak için alınan tedbirlerin yeterli olduğunu belirtiyor. Yine de öğretmenler, büyükler için 1,5 metre mesafe kuralının kolay uygulandığını ancak çocukların bunda zorlandıklarını, özellikle özel eğitim verilen kurumlarda buna riayet edilmesinin mümkün olmadığını da ekliyorlar.


Bu arada, çalışan ve çocukları okula giden ebeveynler tarafından kurulan Çalışan Ebeveynler Derneği verilerine göre ilk 3 günde derneğe 400 civarında şikayet geldi. Çalışan ebeveynler okul saatleri ve iş ile çocukların okula bırakılıp alınmasında ve okul sonrası bakımda sorunlar yaşıyorlar.

 

Ufuk