Almanya’da Kilise Kapılarını Cuma Namazı İçin Açtı


  • Kayıt: 22.05.2020 13:02:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:04

Almanya’da Kilise Kapılarını Cuma Namazı İçin Açtı


Kovid-19 salgını kapsamında uygulanan tedbirler nedeniyle camiler kapasite sorunu yaşıyor. Berlin'de aynı sorunla karşı karşıya olan bir cami için Protestan Martha Kilisesi kapılarını namaz kılınması için açtı.


Almanya’nın başkenti Berlin’in Kreuzberg bölgesinde Protestan bir kilise, Neukölln’deki bir caminin kapasite sorunu ile karşı karşıya kalması üzerine kapılarını açarak, Müslümanlara kilisede cuma namazı kılmaları için fırsat tanıdı.


Kovid-19 salgını nedeniyle Almanya’da birçok alanda tedbir amaçlı kısıtlamalara gidildi. Bu bağlamda camiler de dâhil olmak üzere ibadethaneler için birtakım uygulamalar hayata geçirildi. Namaz esnasında da sosyal mesafe kuralına uymak durumunda olan Müslümanlar, 1.5 metrelik aralarla ibadetlerini yerine getirebiliyor. Ancak birçok cami, ibadet alanlarının dar olması sebebiyle, cemaatlerinin tümünü camiye kabul edemiyordu. Berlin Neukölln’deki Dar-Assalam Cami’nin de aynı durumda olduğunu öğrenen Protestan Martha Kilisesi, cuma namazı için camiye kendi ibadet alanlarına ek olarak kiliseyi kullanma olanağı sundu.

Müslümanlar Bu Destekten Memnuniyet Duyuyor

 

Dar-Assalam Camii sosyal medya hesapları üzerinden kilisenin yardım etmesine dair bir açıklamada bulundu. Açıklamada, “İnsan sevgisi adına Protestan Martha Kilisesi kendi imkânlarımıza ek olarak kiliseyi de cuma namazında kullanabilmemizi sağlayarak, camilerini özleyen Müslümanlara birlikte namaz kılma fırsatı tanıdılar.” Ayrıca cami yönetimi, kilisenin papazı Monika Matthias ve Claudia Spiller’e ve yerel kilise idare kuruluna teşekkürlerini iletti. Cami imamı Mohamed Taha Sabri ise, “kilisenin bu yardımsever hareketini takdirle karşılıyoruz.” dedi. (ala)