Sırbistan Sınır Kapılarını Açtı


  • Kayıt: 24.05.2020 12:32:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:04

Sırbistan Sınır Kapılarını Açtı, Korona Testi İstenmeyecek


Sırbistan daha önce ilan ettiği sınırda korona testi gösterme mecburiyetini kaldırdı. Sınır kapıları 22 Mayıs'tan itibaren tamamen açıldı.

 

Avrupalı Türklerin, izin sezonunda Türkiye’ye giderken en çok tercih ettiği yol güzergahında yer alan Sırbistan, koronavirüs sürecinde aldığı önlemler ile ilgili değişikliğe gitti.


Daha önce sınır kapılarında koronavirüs testi gösterilmesinin zorunlu hale getirildiği Sırbistan bu uygulamadan vazgeçti. Konuyla ilgili Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, “22 Mayıs’ta yürürlüğe giren karara göre Sırbistan’a gelecek tüm yabancılar için tüm sınır kapıları yeniden açılmış, girişte Covid-19 taşınmadığına dair test sonucu gösterme ve sonrasında karantinaya alınma uygulaması kaldırılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

22 MAYIS’TAN İTİBAREN SINIR KAPILARI TAMAMEN AÇILDI


Daha önce Sırbistan Resmî Gazetesi’nde ülkeye gelen yabancılar ile ilgili yayımlanan ifadelerde gelmiş oldukları veya Sırbistan’a giriş yaptıkları ülkenin yetkilendirilmiş ulusal tanı laboratuarlarınca düzenlenen ve son 72 saat içinde yapılan SARS-CoV-2 virüs taşınmadığına dair negatif PCR test sonucunun ibraz edilmesi zorunlu hale getirilmişti.


Son açıklanan kararla gelen tepkiler sonrası Sırbistan hükümeti bu uygulamayı kaldırmış oldu. Böylece 22 Mayıs Cuma günü itibariyle de Sırbistan sınır kapıları transit geçişlere tamamen açılmış oldu.(fk)