Hollanda'da mahkeme maaşları yarıya indiren Amsterdam Simit Sarayı'nı haksız buldu


  • Kayıt: 31.05.2020 23:22:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:06

Hollanda'da mahkeme maaşları yarıya indiren Amsterdam Simit Sarayı'nı haksız buldu


Amsterdam Mahkemesi, salgında çalışanların maaşını yarıya indiren Simit Sarayı'nı haksız buldu, maaşların ödenmeyen bölümünün derhal ödemesini istedi.

 

Amsterdam Mahkemesi, kent merkezinde şubesi bulunan kafe ve restoran zinciri Simit Sarayı’nın, coronavirus salgını nedeniyle çalışanlarının maaşlarını yarı yarıya azaltmasını haksız buldu.


Mahkeme, mart ayı ortalarından bu yana kapalı olan Simit Sarayı'nın, çalışanların alacaklarını derhal ödemesine karar verdi.


BBC Türkçe'nin Het Parool gazetesinin haberinden aktardığına göre, Amsterdam'ın merkezindeki Nieuwendijk'ta bulunan Simit Sarayı, coronavirus salgının başlaması üzerine, çalışanlara ödediği maaşı yarıya düşürdü.


İranlı bir öğrenci olan çalışanlardan birisi, bu karar üzerine mahkemeye başvurdu. Amsterdam Mahkemesi, kriz nedeniyle maaşların yarıya düşürülmesinin haksızlık olduğuna karar verdi.


Mahkeme, işletmeden, maaşların ödenmeyen bölümünü çalışanlara derhal ödemesini istedi. İran kökenli Simit Sarayı çalışanı, mart ayından bu yana ödenmeyen alacakları için yüzde 50 oranında yasal faiz de talep etti.


Ancak mahkeme, bu talebi reddetti. Mahkemeye göre, sektörün öngörülemeyen bir ekonomik acil durumda olması ve diğer çalışanların da ücretlerini alabilmesi için, davanın seyri, faizle ödemeye izin vermiyor.