Hollanda’da Bir Restoran, Sosyal Mesafeye Uymak için Robot Garson Uygulaması Başlattı!


  • Kayıt: 01.06.2020 23:10:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:06

Hollanda’da Bir Restoran, Sosyal Mesafeye Uymak için Robot Garson Uygulaması Başlattı!

 

Hollanda’daki bir restoran, koronavirüs pandemisinin ortasında insandan insana teması azaltmanın bir yolu olarak yeni robot garsonlarını tanıttı. Associated Press’e göre, kırmızı-beyaz renklere sahip robotlar müşterileri selamlayacak, yiyecek sunacak ve Renesse kasabasındaki Royal Palace restoranında yemek masalarından kullanılmış yemek tabaklarını alacak.


Henüz herhangi bir isme sahip olmayan bu robotlar, “Merhaba”, “Hoş Geldiniz” diyoarlar ve küçük eşarplar takıyorlar.


Kraliyet Sarayı’nın sahibi olan bir aileden gelen Leah Hu, robotlar hakkında “Yaptığımız işte bize yardım ediyorlar. Sık sık meşgulüz ve masaları temizliyoruz ve robotlar bize ekstra el veriyor. Biz yok değiliz. Biz hala buradayız. Her zaman bu sektördeki insanlara ihtiyaç duyacağız.” diyor.


 

 

Hollanda’daki restoranlar pandemi sırasında aylardır kapalı ve birçoğu yeniden açılmaya başladı, ancak izin verilen koltuk sayısı sınırlı. Robot garsonlar, koronavirüse yakalanma gibi duruma sahip olmadıklarından ötürü bu dönemde restorana gidecek insanlara biraz daha güvenli ortam sunuyorlar.


Sadece Nisan ayında restoranların yaklaşık 5.5 milyon dolar niteliğinde iş kaybettiği yemek servisi endüstrisi için henüz birkaç ay oldu. Robot garsonların yakında herhangi bir zamanda Amerikan yemekhanelerinde görünmeleri olası görünmüyor (tek başına maliyet muhtemelen çoğu küçük işletme için yasaklayıcı hale geliyor), ancak bu robot garson uygulaması birkaç yıldır Çin’deki restoranlarda yaygın durumda.