Gerçekleşen parti kongresinde Selçuk Öztürk başkanlık görevinden ayrıldı


  • Kayıt: 06.06.2020 14:55:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:07

Gerçekleşen parti kongresinde Selçuk Öztürk başkanlık görevinden ayrıldı

 

Rotterdam - Gerçekleşen parti kongresinde Selçuk Öztürk parti başkanı olarak görevini bıraktığını duyurdu. Parti başkanı vazifesini bugünden itibaren devreden Öztürk’ün yanısıra sekreter Zahir Rana’da görevini bıraktığını ifade etti.

 

Selçuk Öztürk: ‘Geçtiğimiz senelerde parti başkanlığı vazifesini ve aynı anda milletvekilliği görevini sürdürmek kolay olmadı. Belirli bir süre sonra ailem, DENK partisi ve toplum için verdiğim mücadeleyi gözden geçirmemi arzuladı. Olağanüstü corona dönemi ve arkamızda bıraktığımız mübarek Ramazan ayında geleceğim ile ilgili düşünme fırsatı oluştu. Bu süreç, parti başkanı olarak görevimi yeni nesile devretme fikrini hızlandırdı. 5 senelik görev süresi sonrasında, taze ve yeni bir yönetimin, DENK partisine yenileyici fikirler ile ideallerimizi gerçekleştirme manasında faydalı olacağı kanaatindeyim.’

 

Siyasi lider Farid Azarkan: ‘Öztürk’ün vermiş olduğu karar kolay bir karar değildir ve aynı zamanda cesur bir karardır. Parti kurucusu olarak DENK partisinde büyük emeği geçmiştir. Mevcut durumda müthiş bir parti oluşmuştur ve bu denli bir partinin oluşması büyük bir başarıdır’.

 

Ekim 2020 ayına kadar geçici yönetim kurulu görevi devir alacaktır. Yönetim kurulu elzem olan vazifelerin yanısıra birsonraki kongrede yeni yönetim kurulu adaylarını üyelerin oylamasına sunacaktır.

 

‘Öncelikle eşime, çocuklarıma ve ve aile fertlerime içten teşekkürlerimi sunuyorum. DENK için giriştiğimiz mücadelede en çok onların desteğini gördüm. Ayrıca bütün parti seçmenine, gönüllülere, stajyerlerimize, parti çalışanlarına, siyasi temsilcilerine, yönetim kurulu üyelerine ve tabiki DENK milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz yıllarda çok değerli ve unutmayacağım anlar yaşadık’ diyerek Öztürk sözlerini noktaladı.