Hollanda'da Yüksek kira ödeyenlere ipotek kolaylığı


  • Kayıt: 06.07.2020 18:39:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:15

Hollanda'da Yüksek kira ödeyenlere ipotek kolaylığı


Temsilciler meclisinde görüşülen ve çoğunluğun onayladığı bir düzenleme ile, uzun yıllardır yüksek kiralar ödeyenlere, çalışma şartlarına veya sözleşmelerine bakılmaksızın yüksek ipotek verilmesi planlanıyor.


Yeni bri hayata başlayanlar için teoride bir çok güzel planlar sunulsa da, konu ipotek almak olunca bir çok banka ya da kredi kuruluşunun çok ağır şartları olduğu gerçeğinden hareketle hazırlanan düzenlemenin bu problemi çözmesi bekleniyor.


Bankaların ipotek uzmanları da konu hakkında benzer görüşler açıklıyor ve binlerce euro kirayı uzun yıllar ödemiş kişilerin çok daha düşük bir aylık ödemeyle ipotek almalarının reddedilmesinin izah edilir bir yanı olmadığını dillendiriyorlar.


Konunun duyulması üzerine benzer durumdaki bir çok kişinin banka ve kredi kuruluşları ile irtibata geçerek gidişatı takip ettikleri ve düzenleme yapıldığında bundan faydalanmak istedikleri bildirildi.


Ancak bazı ipotek uzmanları bu düzenlemenin uzun vadede sorunlara sebep olacağını ve kira ödemekle ipotek almanın aynı şey olmadığını ifade ediyorlar. İpoteğin yanında evin bakımı, sigortalar, vergi ve diğer ödemelerin de bulunduğunun unutulmaması gerektiğini vurguluyorlar.


Bu uzmanlar, ipotek ya da emlak piyasasının düzenlenmesi yerine daha çok ev inşa edilmesinin doğru çözüm olduğunu düşündüklerini açıklıyorlar. Daha çok ev, daha ucuz ev ve daha kolay ev sahibi olmak demek şeklinde formüle ettikleri fikirlerinin yakın zamanda pratiğe dökülmesi mümkün görünmüyor.

 

Habernet