Hollanda, turuncu renkli ülkelere gidenlere karantinanın mecburi olması için çalışma başlattı


  • Kayıt: 12.08.2020 23:32:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:24

Hollanda, turuncu renkli ülkelere gidenlere karantinanın mecburi olması için çalışma başlattı

 

Hollanda, aralarında Türkiye'ninde bulunduğu turuncu renkli ülkelere gidenlere karantinanın mecburi olması için çalışma başlattı.

 

Sağlık bakanlığının meclise gönderdiği mektuba göre önce yasada değişiklik yapılması ve önümüzdeki hafta karantina mecburiyetinin başlaması bekleniyor.

 

Korona hastalarıyla yakın temasta bulunanların ve turuncu kodlu bölgelere seyahat edenlerin Hollanda’ya döndüklerinde karantinada kalmaları mecburi hale getiriliyor.

 

Sağlık Bakanı Hugo De Jonge tarafından dün Temsilciler Meclisi'ne gönderilen mektupta verilen bilgilere göre; turuncu kodlu ülke ya da bölgelerden Hollanda'ya gelenlere karantina mecburiyeti uygulaması için bir kanun değişikliği yapılması gerektiği belirtildi.

 

Bakanlık, korona virüs bulaşmalarında kaynak ve kontak araştırmalarında sorunlar yaşandığını, insanların bilgi vermek istemediklerini ve bunun yanı sıra karantinada kalması gerekenlerin buna uymadığının tespit edildiğini, bu yüzden de karantina sürecinin kanuni bir mecburiyete dönüştürülmesinin gerektiği bildirdi.

 

Bu kararın verilmesinde son haftalarda hızla artan yeni korona vakaları etkili oldu. İnsanların kurallara uymamaları ve özellikle virüsün yayılma sebebi olan aile arası ve yakın çevre ile temasın azaltılmaması sonucu karantinanın mecburi olması gerektiği düşünüldü.


Karantina; GGD tarafından pozitif virüs tanısı konulan kişi ve temas ettiği yakın çevresini kapsayacak. Herhangi bir belirti durumunda ise derhal test yaptırmaları istenecek. Bu yolla virüsün yayılmasının durdurulması hedefleniyor.