Amsterdam ve Rotterdam’daki bazı yerlerde maske takma zorunluluğu sona eriyor!


  • Kayıt: 28.08.2020 16:04:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:27

Amsterdam ve Rotterdam’daki bazı yerlerde maske takma zorunluluğu sona eriyor! 

 

AMSTERDAM/ROTTERDAM - 31 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Amsterdam ve Rotterdam'daki bazı yoğun yerlerin ziyaretçileri artık maske takmak zorunda değil.

 

Maske takma deneyi 31 Ağustos tarihinde durdurulacak şekilde planlanmıştı. veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond'un güvenlik bölgeleri sorumlularına göre gerekirse maske takma zorunluluğu yeniden uygulanabilecek.

 

Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland’a göre, daha az sıcak hava ve turizm sezonu sonu nedeniyle, şimdi en işlek yerlerde 1,5 metre uzakta tutmak daha kolay. Belediye bunu izlemeye devam edecek ve gerekirse tedbirler alacak.

 

Amsterdam'da, zorunluluk birkaç gün daha geçerli, örneğin Red Light District, Kalverstraat ve Albert Cuypmarkt. Rotterdam'da de Meent ve Lijnbaan gibi şehir merkezinin bazı bölgelerinde, Binnenrotte, Grote Visserijstraat ve Afrikaandermarkt pazarlarında, Zuidplein ve Alexandrium alışveriş merkezlerinde geçerlidir. Bu nedenle, belirlenen yerlerde maske takmayan kişiler için 95 avro para cezası riskiyle karşı karşıya.

 

Maske zorunluluğu Ağustos ayının başında başlatılmıştı.

 

Lahey / Furkan TURGUT