Bilim İnsanları, İnsan Beyninde Yeni Bir Organ Keşfetti


  • Kayıt: 21.10.2020 20:37:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:39

Bilim İnsanları, İnsan Beyninde Yeni Bir Organ Keşfetti

 

Bilim insanlarından son dakika açıklaması yapıldı. Hollandalı bilim insanları, yaptıkları çalışmalar sonucu inan beyninde yeni organ keşfettiklerini söyledi.


Hollandalı bir doktor ekibi, insan kafatasının taban kısmında saklanan daha önce keşfedilmemiş bir dizi organa rastladıklarını iddia etti. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre yüksek çözünürlüklü beyin taramaları üzerinde çalışıyor. Bulunan yeni prganın dördüncü bir çift tükürük bezi olduğu bildirildi.


The New York Times 'ın son dakika olarak aktardığı haberine göre, bezler, boğazın üst kısmının burun boşluğuyla birleştiği yerde sıkışmış durumda , doktorlar ve bilim insanlarından yüzyıllardır kaçıyorlar. Keşif doğrulanırsa, yaklaşık 300 yıl içinde keşfedilen ilk yeni tükürük bezi çiftini işaret edecek.


Takımın araştırma dergisinde Hollanda Kanser Enstitüsü'nde doktorlar ve yayınlanmış geçen ay öncülüğünde, Radyoterapi ve Onkoloji oldukça sınırlıdır. Yeni tıbbi taramalarda bezleri bulduktan sonra ekip, ilk elden bakmak için iki kadavrayı dilimledi. Bu, "300 yılda ilk" keşif için küçük bir veri miktarı, ancak yine de ilgi çekicidir.