Belçika'da Kur'an yakmak isteyen 5 kişi sınır dışı edildi!


  • Kayıt: 14.11.2020 12:33:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:43

Belçika'da Kur'an yakmak isteyen 5 kişi sınır dışı edildi!

 

Belçika'nın Brüksel şehrinde Müslümanların yoğun bir şekilde ikamet ettiği semte Kur'an-ı Kerim yakmayı planlayan 5 aşırı sağcı Danimarkalı sınır dışı edildi.

 

Avrupa'da İslamofobi'nin giderek artıyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürler tepkiye neden olmuştu. Avrupa'da Müslümanlara yönelik baskının yanı sıra insani davranışlar da gündeme geliyor. Brüksel'de Müslümanların yoğun bir şekilde yaşadığı bir mahallede Kur'an-ı Kerim yakmayı planlayan beş kişi sınır dışı edildi. Bu kişilerin aynı zamanda bir yıl boyunca ülkeye girişleri yasaklandı.


Sığınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi, Danimarkalı aşırı sağcı olan 5 kişinin kamu huzurunu ciddi bir şekilde tehdit ettikleri gerekçesiyle sınır dışı edildiğini söyledi.


Öte yandan Danimarkalıların Facebook sayfalarında yapılan incelemeye göre Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan ile ilişkileri bulunuyor. Paludan da Fransa'da Kuran yakma niyeti nedeniyle Çarşamba günü o ülkeden sınır dışı edilmişti. Paludan'un Stram Kurs (Sert Çizgi) adlı partisi, İslam ve göç karşıtı bir politikaya sahip.