Hollanda Meclisinden Bozkurtlara yönelik karar


  • Kayıt: 18.11.2020 18:24:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:44

Hollanda Meclisinden Bozkurtlara yönelik karar


Avrupa ülkeleri Türk STK’larına yönelik farklı tavır almaya devam ediyor.


Fransa'nın ardından Hollanda da bir karara imza attı. Hollanda parlamentosu Ülkü Ocakları'nın araştırılıp kapatılmasına yönelik kararı onayladı. Karara ülkede yaşayan Türkler büyük tepki gösterdi.

 

 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz, Libya ve Azerbaycan'da sergilediği duruşu kabullenemeyen Avrupa ülkeleri bölgede yaşayan Türkler hakkında skandal kararlar almaya devam ediyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Fransa, Milliyetçi Hareket Partisi Gençlik Kolları olan Ülkü Ocakları'nı kapatacaklarını duyurmuştu.


Benzer bir karar bu kez Hollanda'dan geldi. Hollanda'da herhangi bir şikayet yada davaya konu olmamasına rağmen Ülkü Ocakları'nın kapatılması için harekete geçildi.

 

Hollanda Meclisi’ne verilen önergede ''Bu aşırı sağcı organizenin, ülkede değişik toplumları karşı karşıya getirdiği ve halk arasında gerilime sebep verdiğinden dolayı diğer Avrupa ülkelerinin bu konuda uygulamalarının araştırılması gerekmektedir. Hollanda'da bu örgütü yasaklamanın yolları araştırılmalıdır'' şeklinde ifadeler kullanıldı.

 

Hollanda Parlementosu'nda önergeye yönelik oylama gerçekleşti.


Önerge, 147 evet, 3 vekilin hayır oyuyla kabul edildi. Hayır oyunu DENK Partili 3 vekil verdi.

 

Hollanda’da yaşayan Türkler karara büyük tepki gösterdiler.


Konuyla alakalı Denk Partisi milletvekili Tunahan Kuzu şu açıklamalarda bulundu:

 

 

Tunahan Kuzu: PKK gibi terör örgütüne müsamahakar davranan birçok siyasi parti, bu önerge ile ne amaçladıkları akıl alacak gibi değil

 

Bu tasarı hukuk devletinin önemli bir prensibi olan özgür dernekçiliğe aykırıdır. Bir derneğin yasaklanıp yasaklanmaması meclisin sorumluluğu değil bağımsız hakimlerin sorumluluğudur. Ayrıca PKK gibi terör örgütüne müsamahakar davranan birçok siyasi parti, bu önerge ile ne amaçladıkları akıl alacak gibi değil. Birçok siyasi partinin standart olarak uyguladığı çifte standart tekrar gün yüzüne çıkmış oldu.


Lahey / Tarık OKAN