Hollanda D66 Partisi Yeni Bir Koalisyon İçin, Forum voor Democratie ve Wilders’sın PVV’sine Kapılarını Kapattı!..


  • Kayıt: 29.11.2020 16:43:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:46

Hollanda D66 Partisi Yeni Bir Koalisyon İçin, Forum voor Democratie ve Wilders’sın PVV’sine Kapılarını Kapattı!..

 

D66 Partisi, Başbakan adayı bayan Sigrid  Kaag, D66 Partisi’nin 28 Kasım 2020’de düzenlenen D66 Parti Kongresinde,  Koalisyon ortaklarından CDA ve VVD partilerini ortak çalışmada, PVV en Forum voor Democratie ile ortak çalışmak için kapılarını açık bırakmalarını eleştirmiştir.

 

Kendilerinin D66 Partisi olarak; “Biz Müslüman, Yahudi ve Kadın düşmanı Milliyetçi  Popülistlere eğilmeyerek ve  hiç bir zaman onlarla ortaklık kurmayacaklarını belirtmiş bulunmaktadır. “

 

Böylece 17 Mart 2021, Çarşamba günü yapılacak Temsilciler Meclisi (Tweede Kamer) seçimlerinden sonra, D66 partisi milliyetçi ve popülist partilere, ortak bir koalisyona kapılarını kapatmış bulunmaktadır.

 

Konuşmasında Yesil Sol’un (GL) ve İşçi Partisi’nin (PvdA) Sosyalist Partinin (SP) etkisi altında olarak, Ultra Sosyalistlerle ortak çalışmayacaklarını ve Hollanda’nın ılımlı politikalara gereksiniminin olduğunu belirtmiştir.

 

D66 partisinin gelecekteki Başbakan adayı bayan Sigrid Kaag, yapmış bulunduğu politik tercih ve koalisyon ortağının kimlerin olmayacağının belirtilmesi ve o partinin seçmeninin, toplumsal tercihleri hakkında fikir vermesi ve etkilenmesi yönünden önemlidir. 

 

Lahey / Nejat SUCU