Hollanda’da bir kısım yemek işletmeleri önlemlere rağmen 17 Ocak’ta açılma tehdidinde bulunuyor


  • Kayıt: 03.12.2020 09:46:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:46

Hollanda’da bir kısım yemek işletmeleri önlemlere rağmen 17 Ocak’ta açılma tehdidinde bulunuyor


Hollanda'nın elli şehrindeki  yemek şirketleri, izin verilmese bile 17 Ocak Pazar günü kapılarını tekrar açmakla tehdit ediyor. Catering şirketleri kabineye olan güvenlerinin sarsıldığını belirtiyor. İtaatsizlik etmeleri gerektiğini söylüyorlar çünkü şirketleri çökmek üzere ve hükümetten destek görmediklerini belirtiyorlar. Ayrıca yeniden açıldığında tüm güvenlik protokollerine uyacaklarını vurguluyorlar.

 

Kampanyaya Breda, Maastricht, Eindhoven, Leiden, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen ve Alkmaar'daki catering firmaları katıldı.


Bunlar Koninklijke Horeca Nederland'ın (KHN) 230 yerel departmanından 50 girişimci, ancak ulusal organizasyon girişimi desteklemiyor. Diğerlerinin yanı sıra Lahey, Amsterdam, Rotterdam ve Utrecht'teki yemek işletmeleri bu itaatsizlik hareketine katılmıyor.

 

KHN'nin Breda şehrinden bir girişimci dayanacak halimiz kalmadı. 

 

Geçen hafta Bakan Hugo de Jonge, yemek endüstrisinin muhtemelen Ocak ayına kadar kapalı kalması gerektiğini söylediğinde, artık batmamıza ramak kaldı dedim.


Restoranlar ve kafeler, ikinci korona dalgasını kontrol altına almak için 14 Ekim Çarşamba gününden bu yana kapılarını kapalı tutmak zorunda kaldı. Kabine geçtiğimiz günlerde, maaş desteği ve sabit giderler ödeneğinin yanı sıra tek seferlik şirket başına ortalama 2 bin 500 avroluk bir tazminat aldılar. Ancak, girişimciler çok az tazminat aldıklarını düşünüyor.

 

Güvenlik Konseyi yemek endüstrisinin kapalı kalmasını istiyor

 

25 güvenlik bölgesinin başkanlarını içeren Güvenlik Konseyi, yanıt olarak, Horeca işletmelerinin, Ocak ayı ortasında açılmalarına henüz izin verilmediği anlamına gelse bile kurallara uymaları gerektiğini belirtiyor.


Güvenlik Konseyi Başkanı Hubert Bruls, aynı zamanda Nijmegen Belediye Başkanı, "Birçok catering şirketinde ihtiyacın büyük olduğunu anlıyoruz". "Bununla birlikte, korona önlemleri hepimiz, bireysel vatandaşlar ve girişimciler için ve dolayısıyla aynı zamanda catering girişimcileri için de geçerlidir." dediler.


Bruls, "Henüz Ocak değil ve o zaman hangi kuralların geçerli olduğunu henüz bilmiyoruz."  Ocak ayının ortasından önce, kabinenin önümüzdeki Salı gününden itibaren bir sonraki adımlarla ilgili kararları açıklayacaklar dedi.

 

17 Ocak’ta açılmayı planlayan Yemek endüstrisi (Horeca) bölgeler ve şehirler:

 

Breda, Maastricht, Eindhoven, Amstelland (Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer ve Uithoorn), Sint-Michielsgestel, Venray, Roosendaal, Eersel, Asten, Zundert, Heeze-Leende, Valkenswaard, Cranendonck, Aalxloint / Krimpener , Leiden, Kaag ve Braassem, Nieuwkoop, Leeuwarden, Arnhem / Renkum, Helmond, Steenbergen (NB), Nijmegen, Groningen, Heerlen, Hattem / Heerde, Oss, Meierijstad, Wageningen, Alkmaar, De Leye, Vught, Haaren, Nederweert, Bergeijk , Veldhoven, De Bollenstreek, Haarlemmermeer, Rhenen, Roermond, Valkenburg, Someren, Schagen, Rheden, Weert, Laarbeek, Epe, Enkhuizen, Horst aan de Maas, Roerdalen ve tüm Brabant bölgesi. HorecaZorg girişim grubu da planların arkasında. Buna catering şirketleri Meyer Beheer ve Oubaha Beheer dahildir.


Lahey / Furkan TURGUT