Hollanda Hükümeti, yoğun bakımda gençlere öncelik verilmesini yasaklıyor

Hollanda hükümeti, doktorların tıbbi olmayan nedenlerle yoğun bakımda gençlere yaşlılara göre öncelik vermesini yasayla yasaklıyor.


  • Kayıt: 06.01.2021 10:06:19 Güncelleme: 06.01.2021 10:45:25

Hollanda hükümeti, doktorların tıbbi olmayan nedenlerle yoğun bakımda gençlere yaşlılara göre öncelik vermesini yasayla yasaklıyor.

Çok az yatak varsa ve tüm tıbbi argümanlar kullanılmışsa, sadece çekilişe izin verileceğine karar verildiği bildirildi.

Tıp Uzmanları Federasyonu ve Doktorlar federasyonunun tavsiyesi, diğer tüm kriterler aynı ise, yaşın bir rol oynamasına izin verilmesini istemişlerdi. Kabine buna daha önce itiraz etmişti ve şimdi Temsilciler Meclisi çoğunluğunun yaşa göre seçimi yasaklaması isteğini kesin olarak yerine getiriyor. Kesinlikle IC'lerin kapısında bir nesil mücadelesi istemiyor.

Yatak sıkıntısı olsa bile, yaşa göre seçim şimdilik mümkün olmayacak

Tıbbi tartışmalar belirleyicidir: iyi bir iyileşme için en iyi şans kimde var? Bir sonraki adım, yatma süresine dayalı seçimdir: nispeten kısa bir IC yatışına ihtiyaç duyması beklenen hastalar daha sonra öncelik alacak. Pratikte, örneğin bir kazadan, kan zehirlenmesinden veya bir beyin bozukluğundan kurtulmak zorunda olan kişiler, yoğun bakımda nispeten uzun bir süre geçiren korona hastalarından önce gelecek.

Sonuç, en kötü durumda kura çekilmesi gerektiğidir. "Bu, ne kadar trajik olursa olsun, en adil, nihai seçim kriteridir." denildi.

Lahey / Tarık OKAN