Röntgen cihazına yakalandı: 13 bin Euro’luk altın takıya el konuldu!

Türkiye’den Almanya’ya yanında gümrük kurallarını aşan değerde altın takıyla gelen bir yolcu Hannover Havalimanı’ndaki kontrollere takıldı...


  • Kayıt: 13.02.2021 22:17:33 Güncelleme: 13.02.2021 22:24:33

Türkiye’den Almanya’ya yanında gümrük kurallarını aşan değerde altın takıyla gelen bir yolcu Hannover Havalimanı’ndaki kontrollere takıldı. Uçaktan indikten sonra gümrüksüz geçiş kapısı olan yeşil kapıdan çıkmak isteyen yolcu, gümrük memurları tarafından durduruldu. Kendisine yanında gümrüğe bildirmesi gereken eşya olup olmadığı soruldu. Yolcu yanında sadece kıyafet ve sigara olduğunu bildirdi. Ancak memurlar kadın yolcunun bagajlarını röntgen cihazından geçirmeye karar verdiler. Yapılan taramada bagajlarda şüpheli cisimler olduğu fark edildi ve bavullarını açması istendi.

Faturası bile yanındaydı

Yapılan aramada yeni satın alınmış ve toplam değeri 13 bin Euro’yu bulan altın takılara bulundu. Yüzük, zincir, bilezik gibi takılara el konuldu. Üstelik bu altınların kuyumcudan alınmış faturaları da bavuldan çıktı. Bremen çevresinde oturan 46 yaşındaki kadın yolcu hakkında yasal işlem başlatıldı. Kendisi şimdi hem yüksek miktarda vergi, hem de ürünleri kaçak geçirmeye çalıştığı için para cezası ödemek zorunda kalacak. Kadının ödeyeceği miktar hesaplanıp daha sonra kendisine bildirilecek.

Türkiye’den dönenler bu kurala dikkat etmeli

Gümrük yetkilileri, Türkiye gibi Avrupa Birliği dışından gelen yolcuların yanında serbest getirebileceği eşyaların değerinin kişi başına 430 Euro’yu geçmemesi gerektiğine dikkat çektiler. Bu değeri aşan eşyası olanların yeşil kapı yerine havalimanındaki kırmızı kapıdan geçip gümrük beyanında bulunması gerekiyor.


turizmavrupa