TC Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli; Müsiad, Hollandalı makamlarla ilişkisini geliştirmeli

Bir süredir Hollanda’da, 4 şube olarak çalışmalarını yürüten Müsiad, yeni bir karar alarak Müsiad Hollanda çatısı altında birleştiler.


  • Kayıt: 14.02.2021 10:37:07 Güncelleme: 14.02.2021 10:52:33

TC Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli; Müsiad, Hollandalı makamlarla ilişkisini geliştirmeli

Bir süredir Hollanda’da, 4 şube olarak çalışmalarını yürüten Müsiad, yeni bir karar alarak Müsiad Hollanda çatısı altında birleştiler.

Yeni yapılanmalarını tamamlamaya çalışan Müsiad Hollanda’nın konuğu TC Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli idi. Tedbirler dolayısıyla sınırlı davetlilerin katıldığı program Müsiad Hollanda’nın yeni yerinde yapıldı.

İki profesyonel uzman ve 14 aktif komiteyle 250 m2’lik bu ofiste faaliyetlerimizi yürütüyoruz

Müsiad Hollanda başkanı Ümit Akbulut açılış konuşmasında, sektörel ve kültürel komitelerden oluşan yeni şubenin iki profesyonel uzman ve 14 aktif komiteyle 250 m2’lik bu ofiste faaliyetlerine başladığını ve her ay yönetim kurulu toplantıları yaptıklarını bildirdi. Akbulut, Hollanda’daki Türk toplumunun sorunlarının yanı sıra temel hedeflerinin Hollanda ve Türkiye arasındaki ticareti geliştirmek olduğunu belirti.

Müsiad Hollanda, Türkiye ve Hollanda arasında ticari köprü olmalı

TC. Lahey Büyükelçi Şaban Dişli, yeni ofisleri için Müsiad Hollanda ailesine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Şaban Dişli, daha önce 4 şubeden oluşan Müsiad’ın tek çatı altında toplanmasının iyi olduğunu, Müsiad Hollanda, Türkiye ve Hollanda arasında ticari bir köprü olabilmesi için gereken gayreti göstermeli. Müsiad Hollanda, daha dışa açılarak Ticaret ile ilgili Hollandalı makamlarla ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Hollanda’nın Tarım’da 94 milyarlık ciro ile dünya ikincisi, tohumculukta dünya birincisi olduğunu söyleyen Büyükelçi Dişli, ‘Hollanda-Türkiye Tarım ve Teknoloji Üniversitesi gibi eğitim kurumların oluşturulmasında fayda olduğunu belirtti.

Yönetim kurulu hazır bulundu

Ziyarette Müsiad başkanı ve idarecilerin yanı sıra, başkan yardımcıları, Seyfettin Güngör ve Özgür Çetin, Kobi komitesi başkanı Emin İskender, Otomotiv komitesi başkanı Ali Kaya, İnşaat komitesi başkanı Murat Algan, Sağlık komitesi başkanı Esra Toprak, Uluslararası İlişkiler başkanı Haluk Baştımar, Mali İşler başkanı Zülküf Bildirici, İletişim başkanı Yasin Yıldırım, Hukuk komite başkanı İsmet Özkara, Kadın Müsiad başkan vekili Tülin Taylan, komite üyeleri Hasan Koku, İsmail Yıldırım ve Murat Seven katıldı.

Davetliler arasında 12 Mart seçimlerinde D66 partisinden aday olan Av. Nazmi Türkkol’ da vardı. Türkkol, kısa olarak kendini tanıttıktan sonra TC Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli’ye ve katılımcılara imzalı kitabını takdim etti.

Amsterdam