Bahar ayı yaklaşırken vatandaşlar şimdiden Tatilde vatanımıza nasıl gideceğiz diye düşünmeye başladılar

Koronavirüs için aşı yapma işlemlerinin Avrupa ülkelerinde randımanlı yapılmadığını gören gurbetçiler şimdi ümitlerini Türkiye'ye bağladılar.


  • Kayıt: 21.02.2021 10:10:52 Güncelleme: 21.02.2021 10:10:52

Koronavirüs için aşı yapma işlemlerinin Avrupa ülkelerinde randımanlı yapılmadığını gören gurbetçiler şimdi ümitlerini Türkiye'ye bağladılar.

Tatile gittiğimizde bizlerede gümrük kapılarında aşı yaptırabilirmiyiz diye yetkililere bu soruyu sormak istiyorlar.

Gurbetçiler üç - beş kişi bir araya geldiklerinde sohbetlerinin konusunu belirlediler nasıl yaparız da tatili Türkiye'ye gideriz karşımıza bir engel çıkar mı korkusu sardı.

Avrupa ülkesinde ikamet eden gurbetçiler Anavatanda ücretsiz aşı olmak gibi bir talebi yok gibi görünüyor sadece aşılama işlemlerinin ülkemizde yapılmasına sıcak bakıyorlar

Gurbetçiler devletimizden gururla bahsederken Sağlık sektörünün başarısını övgüyle konuşuyorlar

Sağlık bakanımız Fahrettin Koca aşılamaya öncelikle kimlere yapılacağını belirtmişti

Bilim Kurulumuz kimlere öncelikle yapılması gerektiği üzerinde çalışma yaparak Sağlık çalışanlarımızdan başlamak üzere riskli gruplar ve enfeksiyonu yayma potansiyeli yüksek olan kesimler. Şoförler, berberler, kuaförler gibi hizmet sektörüde yer yer devrede oluyor olacak.
Aşının dünyada fiyatı aşağı yukarı belli: 10, 12, 5-5.5 dolar. Bizim sipariş ettiğimiz aşı dünya ortalamasının üstünde bir rakam. dedi.

Gurbetçilerimiz bu uygulamadan yararlanmak için devlet yetkililerimizden bir çalışma bekliyoruz dediler.

Sedat TAPAN