Sokağa çıkma yasağı Hollanda’da Mart sonuna kadar uzatılıyor, kuaförler açılıyor

Kovid-19 nedeniyle uygulanan sıkı tedbirler 2 mart tarihi itibariyle gevşetiliyor. Kuaförler sıkı kurallar ile açılacak. Mağazalar ise randevulu müşteri alma şartıyla açık kalacak...


  • Kayıt: 21.02.2021 22:37:27 Güncelleme: 21.02.2021 22:37:27

Kovid-19 nedeniyle uygulanan sıkı tedbirler 2 mart tarihi itibariyle gevşetiliyor. Kuaförler sıkı kurallar ile açılacak. Mağazalar ise randevulu müşteri alma şartıyla açık kalacak.

Hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ülke genelinde 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlamasının 2 Mart tarihinden itibaren 3 hafta daha kadar uzatıldığını açıkladı.

Açıklamada, saat 21.00-04.30 arasında uygulanan kısıtlamanın 3 hafta daha uzatılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

23 şubat akşamı saat 19:00 da başbakan Mark Rutte basın açıklaması yapacak ve 2 mart tarihinden sonraki tedbirleri açıklayacak. Bugün Hollanda Bilim kurulu ve ilgi bakanların toplantısı sonrası, basına sızan haberlere göre, kısıtlamalar bazı istisnalar dışında 3 hafta daha uzatılacak.

2 Mart tarihinden itibaren geçerli olacak muhtemel yeni tedbirler şöyle olacak:

saat 21.00-04.30 arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 3 hafta daha uzatılacak

ilkokul ve kreşler açılmıştı. 1 mart Pazartesi günü itibariyle tam zamanlı yüz yüze eğitim devam edecek.

Orta öğretim okulları ise haftada en fazla 1,5 gün yüz yüze eğitime başlayacak. 1 mart tarihinden itibaren okullar, kendilerinin belirleyeceği programa göre haftada en fazla 1,5 saat yüz yüze eğitime başlayacaklar. Lise düzeyi okullar içinde benzer bir uygulama düşünülüyor.

Temaslı mesleklerden berberler sıkı ve katı tedbirler altında 2 mart tarihi itibariyle açılacak. Sıkı tedbirler olarak, içeride en fazla bir müşteri olması, maske zorunluluğu ve randevulu müşteri alınması olarak adlandırılmakta.

Mağazalar ve dükkanlar randevulu müşteri almak şartıyla açılacak. Ancak hangi şartlar altında ve nasıl olacağı henüz bilinmiyor.

Yüksek öğretim ve üniversiteler için değişen bir şey yok. Uzaktan eğitime devam edecekler.

Diğer temaslı meslek gruplarının akıbeti henüz bilinmiyor.

Kafe, restoran, bar, sinema, tiyatro ve diğer tüm alanlardaki kısıtlamalar olduğu gibi kalacak. 2 mart itibariyle mevcut uygulama 3 hafta daha uzatılacak.

Ayrıca vaka sayılarında artma görülmesi durumunda, yeniden eski sıkı tedbirlere her an dönülecek denildi.


Lahey / Platform - Türk info