HDV Cami yöneticileri, Camilerin ekonomik sorunlarına çözüm yolu aradılar

HDV kuzey Hollanda camileri komisyonu, Hollanda’da ki HDV ye bağlı cami yöneticileri ve başkanları ile toplantı düzenledi.


  • Kayıt: 23.02.2021 10:20:12 Güncelleme: 23.02.2021 10:21:58

HDV kuzey Hollanda camileri komisyonu, Hollanda’da ki HDV ye bağlı cami yöneticileri ve başkanları ile toplantı düzenledi. 

Hollanda’da ki HDV ye bağlı cami yöneticileri ve başkanları, ISN Krommenie Anadolu Camii’nin yeni yapılacak olan cami inşaatı hakkında bilgi aldılar. Komisyon kurulu başkanı Selahattin Köse, yaptığı konuşmada zorda olsa camilerimize manevi destek vermek için toplandık. Sorunlarını analize edip çözüm aramalıyız.

Ev sahibi caminin yönetim kurulu başkanı Resul Şahin, toplantıya katılan camilerin yönetim kurulu başkanlarına 1.5 milyon Auroya maal olacak olan yeni cami binası hakkında bilgiler sundu.

Cami yönetimi, son 4 yıl içerisinde yoğun çalışmalar sergileyerek cami yapımı için maddi kaynak sağlamaya başladılar ve belediyeye yapmak istedikleri inşaat projesini sundular. Uzun bir uğraştan sonra inşaat müsaadesini aldılar.

Ancak, belediye bir ön koşul koyarak müsaade aldığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde inşaata başlamaları ve inşaata başlamadığı taktirde inşaat müsaadesini geri çekebileceklerini söylediler. Yönetim çalışmalarına daha çok hız vererek maddi destek aramaya başladılar.

Cami yönetimi, maliyetin 500.000 Avrosunu kendileri tedarik ettiler. 500.000 Avrosunda HDV karşılıyor. Ayrıca kalanı kendi aralarında tedarik etmeleri gerekecek.

Amsterdam bölgesinden tecrübeli cami yöneticisi Ali Mercimek’te bir konuşma yaparak birkaç tavsiyede bulundu.

Krommenie HDV Anadolu Cami yönetim kurulu:

Başkan: Resul Şahin

Sekreter: Ali Kırıcı

Muhasip: Ali Baylan

Osman Şahin: Vezne

Krommenie / Sedat TAPAN