Avrupa Birliği Dijital Korona Aşı Pasaportu Yolda mı?

25 Şubat 2021 tarihli Avrupa Birliği hükümet liderlerinin Korona politika ve uygulamaları ile yaptıkları görüşmelerden sonra, Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel “Dijital Korona Avrupa Pasaportu “uygulamasına taraftar olduklarını belirtmiştir...


  • Kayıt: 27.02.2021 10:37:15 Güncelleme: 27.02.2021 10:37:15

25 Şubat 2021 tarihli Avrupa Birliği hükümet liderlerinin Korona politika ve uygulamaları ile yaptıkları görüşmelerden sonra, Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel “Dijital Korona Avrupa Pasaportu “uygulamasına taraftar olduklarını belirtmiştir.

Toplantı sonrası görüşlerini belirten Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise , sıcak bakmadığını, erken olduğunu, Korona aşısının koruyucu etkisinin bilinmediğini belirtmiş ve bu konuda görüşmelerin yapılması gerektiğini bildirmiştir.

Yaz başından itibaren verilmeye başlanılması istenen “Dijital Korona Aşı Pasaportuna sahip olanlara, AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkını vermesi beklenmekte.

Fransa Devlet Başkanı Makron ise, Dijital Aşı Pasaportuna sahip olmayanlar ile olanlar arasında ayrımcılığa sebep vereceğini belirtmiş bulunmaktadır. Gençlerin aşı olmada son sırada olduklarını belirtmiştir.

İspanya, İtalya ve Portekiz gibi Turizmden kazanç sağlayan ülkeler ise, bir an önce uygulamanın başlanmasını istemiş bulunmaktadırlar.

Şakamız gerçek mi olacak? Ben aşı oldum hanım, sen olmayacaksın ama sen bu izinde Türkiye ‘ye gidebilecek misin? Geçen haftalarda yaptığımız şaka gerçek mi oluyor acaba?

Lahey / Nejat SUCU