Amsterdam polisi, Midyat Kuyumcusunu soyan zanlıları arıyor

Pazartesi gecesi Amsterdam Jan Evertsenstraat’daki Midyat kuyumcusu patlayıcı atılarak soyuldu...


  • Kayıt: 03.03.2021 13:38:28 Güncelleme: 03.03.2021 13:44:35

Pazartesi gecesi Amsterdam Jan Evertsenstraat’daki Midyat kuyumcusu patlayıcı atılarak soyuldu. İş yerinin kullanılamaz hale geldiği soygunda, patlayıcı sonucu çevredeki iş yerlerinde ve evlerde de büyük hasar meydana geldi. Komşular, patlayıcı neticesinde büyük korku yaşadıklarını o gün uyuyamadıklarını belirtiyorlar. Polis, çevre de büyük hasarın meydana gelmesine neden olan ve patlayıcıyı atan iki soyguncuyu arıyor. Soyguncuların yüz binlerce Avro değerinde altın çaldığı belirtiliyor.

Amsterdam Belediye başkanı Femke Halsema, Midyat Kuyumcusu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Amsterdam belediye başkanı Femke Halsema iş yeri sahibi Turan Aksoy’a ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Üzüntülerini belirten Amsterdam belediye başkanı, umarım en kısa sürede zanlılar yakalanır dedi.

Platform Soyguncuların gözüktüğü görüntülere ulaştı

İş yeri sahibi Türkiyeli Turan Aksoy yaptığı açıklamada, şu anda ne kadar zararın olduğu konusunda net açıklama yapamayacağını ama görüldüğü üzere çok hasarın olduğunu belirtti. Aksoy, görüntü kayıtlarına göre iki kişi olduğu bir ihtimalinde bir kişinin dışarda beklemiş olabileceğini belirtti. Amsterdam Belediye başkanı Femke Halsema’nın ziyaret etmesinden memnun kaldığını belirten Aksoy, zanlıların en kısa sürede yakalanacağını ümit ettiğini belirtti.

Amsterdam / Furkan TURGUT