Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da corona virüsü test merkezinde patlama

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın kuzeyindeki Bovenkarspel'deki bir corona virüsü test merkezinde patlama meydana geldi.


  • Kayıt: 03.03.2021 14:39:05 Güncelleme: 03.03.2021 14:41:25

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın kuzeyindeki Bovenkarspel'deki bir corona virüsü test merkezinde patlama meydana geldi.

Corona virüsü salgınına karşı önlemlerin artırıldığı Hollanda’da sabah saatlerinde korkutan bir patlama meydana geldi. Amsterdam’ın kuzeyindeki 55 kilometre uzaktaki Bovenkarspel’deki bir corona virüsü test merkezinde patlama yaşandı.

Yetkililer olayda ölen ya da yaralanan olmadığını açıklarken binanın pencerelerinin parçalandığını duyurdu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken polis sözcüsü Menno Hartenberg, “Patlayıcı yerleştirilmiş olmalı. Bir tür metalin patlamaya sebebiyet verdiğini tahmin ediyoruz” dedi.

Hartenberg, “Burada bir kaza olmadığını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Hollanda'da koronavirüs test merkezinin önünde patlama: Polis soruşturma başlattı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın kuzeyindeki Bovenkarspel kasabasındaki bir koronavirüs test merkezinin önünde Çarşamba sabahı bir patlama meydana geldi. Polis sözcüsü, patlamayla ilgili olarak, "Büyük olasılıkla test merkezini hedef alan bir saldırı" dedi. Olayla ilgli soruşturma başlatıldı.

Bovenkrspel'daki test merkezi henüz açılmadan, saat 06:55'de metal boru içine yerleştirilen düzenek patladı.

Koronavirüs testlerinin yapıldığı binanın camları kırıldı.

Patlama sırasında binada bulunan güvenlik görevlisi yara almadan kurtuldu. Test merkezindeki randevular, bir süreliğine ertelendi.

Olay yerinde başka patlayıcı bulunup bulunmadığını belirlemek için imha ekipleri görevlendirildi.

Hollanda'da son iki ayda daha önce iki kez test merkezlerine saldırı düzenlenmişti.

Sokağa çıkma yasağının yürürlüğe girdiği 23 Ocak'ta, aşırı sağcı partilerin çağrısıyla ülkenin doğusundaki Urk kentinde bu kararı protesto eden göstericiler, koronavirüs test merkezini ateşe vermişti.