Tunahan Kuzu’dan çıplak çocuklu televizyon proğramına sert tepki

Hollanda devlet televizyonu (NPO) 21 mart 2021 tarihinden itibaren çocuklara çıplaklığı normalleştirme amaçlı bir televizyon proğramını yayına sunacağını Hollanda kamuoyuna paylaştı...


  • Kayıt: 06.03.2021 20:42:07 Güncelleme: 06.03.2021 20:44:36

Hollanda devlet televizyonu (NPO) 21 mart 2021 tarihinden itibaren çocuklara çıplaklığı normalleştirme amaçlı bir televizyon proğramını yayına sunacağını Hollanda kamuoyuna paylaştı. Sözü geçen televizyon proğramında çıplak çocuk gösterileceği belirtildikten hemen sonra Hollandada siyasilerden ilk tepki geldi. DENK partisi milletvekili ve 17 mart tarihindeki seçimlerde tekrar aday olan Tunahan Kuzu yaptığı açıklamada: ‘Hollanda gibi bir ülkede çocuk istismarı ve pedofili gün geçtikçe artarken bu ahlaksızlığı tetikleyen proğramların yapılmasını kabul edemeyiz’. Açıklamalarında Hollanda toplumuna çağrı yapan Kuzu: ‘Herkesi bu proğramı şikayet etmeye davet ediyorum’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Açıklamaların yanısıra çeşitli sivil toplum örgütleri harekete geçti ve imza kampanyaları başlatıldı. Siyasi ve toplum tarafından uygulanan baskı sonucunda proğramın akıbetinin ne olacağı gündemde merak konusu oldu.