Hollanda Polis Teşkilatının Yüzde 35’i nin Yabancılardan Oluşması İstendi!..

Orta Hollanda Polis Emniyet Genel Müdürü Martin Sitalsing ve Güney Hollanda Polis Emniyet Genel Müdürü Gery Veldhuis’ın yapmış bulundukları “Milli Polis Eylem Planında“...


  • Kayıt: 04.04.2021 09:29:16 Güncelleme: 04.04.2021 09:29:16

Orta Hollanda Polis Emniyet Genel Müdürü Martin Sitalsing ve Güney Hollanda Polis Emniyet Genel Müdürü Gery Veldhuis’ın yapmış bulundukları “ Milli Polis Eylem Planında “ Hollanda’nın Randstad dediğimiz Amsterdam, Lahey, Rotterdam ve Utrecht şehirlerindeki polislerin yüzde 35‘nin yabancılardan oluşması gerektiğini belirttiler.

Gelecek 5 yılda emekliye ayrılacak polislerle birlikte, Hollanda Polis Teşkilatında yeni 17 bin Polis görevlisine gereksinim olduğunu ve polislerin yüzde 35‘nin zorunlu yabancılardan olması gerektiğini belirtmişlerdir.

Şehirlerdeki bazı mahallelerde ikamet eden nüfusun yüzde 60‘nın yabancı olduğunu, Utrecht şehrindeki “ Kanaleneiland semtindedeki yabancı oranın yüzde 80 olduğunu belirtmişlerdir.

Gelecek yıllarda yabancı polislerin görevlendirilmesi gerektiğini ve bazı ikamet bölgelerinde sokakta Hollanda polis geleneğinin devamı için zorunlu bir hal aldığını belirtmişler, yeni insan kaynakları ve görevli seçimlerinde ekstra gayret gösterilmesi gerektiğini açıklamış bulunmaktadırlar.

Lahey /Nejat SUCU