Hollanda, bazı ülkelerden gelenlere karantina zorunluluğu getiriyor

HOLLANDA’da geçici hükümet, Kovid-19 açısından riskli olarak tanımlanan ülkelerden dönenlere karantina zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor...


  • Kayıt: 16.04.2021 14:46:56 Güncelleme: 16.04.2021 14:46:56

Hollanda, bazı ülkelerden gelenlere karantina zorunluluğu getiriyor

HOLLANDA’da geçici hükümet, Kovid-19 açısından riskli olarak tanımlanan ülkelerden dönenlere karantina zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor.

Bugün Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmesi beklenen yasa tasarısı önümüzdeki hafta Temsilciler Meclisi’ne gönderilecek. Plana göre zorunluluk önümüzdeki ayın ortasında başlayacak.

Riski ülkelerden gelenlerin karantina zorunluluğuna uyup uymadıkları denetlenecek ve uymadığı belirlenenler 95 euro olacağı tahmin edilen para cezasına çarptırılacaklar.

Riskli bulunan ülkelerden dönenlere şu an da 10 gün karantinada kalmaları öneriliyor, ancak birçok kişinin buna uymadığı biliniyor. 5’inci gün test yaptırıp negatif sonuç alanlar için karantina sona eriyor.

Yasal zorunluluk hangi yoldan olursa olsun riski bir ülkeden Hollanda’ya gelen herkes için geçerli olacak. Ülkeye giriş yapan herkesin, karantinaya hangi adreste gireceğini belirteceği bir belge taşımak zorunda olduğu öğrenildi.

Hollanda’ya dönen yolcular ayrıca en geç 24 saat önce yapılmış bir hızlı test sonucu ile en fazla 3 gün önce yapılmış bir PCR negatif testi de göstermek zorundalar.

İnterajans