Hollanda'da sahte faturalarla büyük vurgun

Hollanda’da sahte evraklarla milyon avroluk vurgun yapan beş erkek ve bir kadın olmak üzere 6 kişi tutukladı...


  • Kayıt: 27.04.2021 16:42:36 Güncelleme: 27.04.2021 16:42:36

Hollanda’da sahte evraklarla milyon avroluk vurgun yapan beş erkek ve bir kadın olmak üzere 6 kişi tutukladı

Polis adli soruşturma üzerine Amsterdam, Diemen ve Wateringen'deki ev ve işyerlerine baskın yaptı.

Yapılan aramalarda 600.000 avrodan fazla nakit bulundu ve el konuldu. Ayrıca tüm fiziksel ve dijital dökümanlara el konulurken, kişiler ve şirket üzerine kayıt olan araçlara da el konuldu.

Giyim sektöründe faaliyet gösterdikleri ve yazılan sahte faturaların onlarca esnaf tarafından kullanıldığı tespit edilmiş. Büyük çaplı para aklama ve vergi vurgunu yapıldığı belirtilirken, kesilen sahte faturaların üzerindeki tutarın bankadan aktarıldığı, faturayı kesen şirketin ise bu paranın büyük bir kısmı yeniden parayı yatıran firmaya elden verdiği belirlenmiş.

Almanya'da, ana zanlının mal varlığına (iki ev ve banka hesabı) eşzamanlı olarak el konuldu ve 69 yaşındaki bir şüphelinin parası ve arabalarına el konuldu.

Konfeksiyon ve giyim işletmeleri bu şekilde hukuka aykırı bir vergi avantajı elde ettiler, yanlış vergi beyannameleri verdiler ve satmadıkları giysiler için vergi dairesinden vergi iadesi talep ettiler. Toplam vergi iadesinin 6 milyon avro civarında olduğu belirtildi.

Savcılık Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında biri Almanya'da, altısı Hollanda olmak üzere 7 kişi gözaltına alınırken, yeni gözaltılar olabileceği belirtildi.

Tarık Okan / Türkinfo