Hollanda merkezli 7 milyon TL’lik büyük vurgun! Kanserim diyerek dolandırdı

"Kanserim" diyerek insanların duygularını istismar eden bir kişi, firma sahibi beş kişiyi yurt dışından medikal ürün getireceğini söyleyerek dolandırdı...


  • Kayıt: 27.04.2021 18:12:10 Güncelleme: 27.04.2021 18:14:39

"Kanserim" diyerek insanların duygularını istismar eden bir kişi, firma sahibi beş kişiyi yurt dışından medikal ürün getireceğini söyleyerek dolandırdı. 7 milyon liralık vurgun yapan zanlı, mahkemedeki ifadesinde "Ben de dolandırıldım" diyerek kendini savundu.

"KANSERİM" DİYEREK PARA TOPLADI

Küba'dan sağlık cihazı, Hollanda'dan maske getirmek için masaya oturdu. "Kanserim" diyerek duyguları istismar etti. 7 milyon liralık vurguna imza attı.

Firma sahibi 5 kişi, Abdurrahman A. isimli kişi tarafından 2017-2020 yılları arasında dolandırıldıkları gerekçesiyle dava açtı. İddialarına göre söz konusun kişi ile yurt dışından medikal ürün getirmesi için el sıkıştılar. Zanlı kanser olduğunu, tedavisine devam edemediği için de para istedi. Ancak ortada ne medikal ürün ne de kanser olan bir iş insanı vardı. Dolandırıcıya ait banka kayıtları incelendi. Gönderilen paraları Türk Lirası'na çevirerek geçimini bu yolla sağladığı belirlendi.

5 FİRMAYI DOLANDIRDI, "BEN DE DOLANDIRILDIM" DEDİ

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada zanlı, "Ben de dolandırıldım" savunması yaptı. Ürünleri teslim almak için Hollanda'ya gittiğini ancak böyle bir şirketin olmadığını belirtti.