Hollanda'da Bu yıl 16 Türk, Kraliyet Nişanına Layık Görüldü

Kral Willem-Alexander’in doğum günü olan 27 Nisan’da Hollanda genelinde Kral Günü kutlamaları düzenleniyor. Ülkenin farklı yerlerinde tespit edilen kişilere aynı hafta içinde kraliyet nişanı takdim ediliyor. Bu yıl 16 Türk, kraliyet nişanına layık görüldü...


  • Kayıt: 27.04.2021 18:20:41 Güncelleme: 27.04.2021 18:20:41

Kral Willem-Alexander’in doğum günü olan 27 Nisan’da Hollanda genelinde Kral Günü kutlamaları düzenleniyor. Ülkenin farklı yerlerinde tespit edilen kişilere aynı hafta içinde kraliyet nişanı takdim ediliyor. Bu yıl 16 Türk, kraliyet nişanına layık görüldü.

Hollanda’da 16 Türk’e gönüllü olarak yapılan faaliyetlerle kentteki entegrasyona sağladıkları katkılardan ötürü kraliyet nişanı verildi.

Ülkenin Huizen kentinde düzenlenen tören, Çin virüsü salgınının gölgesinde gerçekleştirildi. Bu yıl kraliyet nişanı alanlar arasında, Hollanda Diyanet Vakfı camiinde yaklaşık 25 yıldır gönüllü hizmet veren Selahattin Asal da yer aldı. Asal, kraliyet nişanını Huizen kentinin Belediye Başkanı Niek Meijer’in elinden aldı.

"ŞAŞIRDIM, GÖZLERİM DOLDU"

Konuya ilişkin açıklama yapan Selahattin Asal, "Huizen Belediye Başkanı, beni tebrik etti. Heyecanlandım. Şaşırdım. Gözlerim doldu. Nişan takdim ederken ağladım, çok değişik bir duyguymuş" diye konuştu. Belediye Başkanı Niek Meijer, verdikleri hizmetlerden dolayı Asal ailesine de bir buket çiçek takdim etti.

KRAL GÜNÜ

Kral Willem-Alexander’in doğum günü olan 27 Nisan’da Hollanda genelinde Kral Günü kutlamaları düzenleniyor. Ülkenin farklı yerlerinde tespit edilen kişilere aynı hafta içinde kraliyet nişanı takdim ediliyor. Sembolik değeri olan kraliyet nişanının bu yıl Hollanda'nın farklı şehirlerinde yaşayan 998’i kadın olmak üzere 2 bin 832 kişiye verildiği açıklandı. Kraliyet nişanı alan kişilerden en küçüğünün 34, en büyüğünün ise 96 yaşında olduğu bildirildi. Şimdiye kadar farklı bölgelerden 150’den fazla Türk kraliyet nişanını almaya hak kazandı.

Bu yıl ülke genelinde kraliyet nişanına hak kazanan Türklerin Ayşe Boya, A. Erdal, C. Sofuoğlu, G. Bozdağ-Güzel, Fatma Lapçin Yılmaz, Mevlüt Yılmaz, G. Dolu, Elif Ateş, Z. Çimtay, Fatma Kırılmaz, K. Korkmaz, N. Oral, H.İ. Seçkin, Selahattin Asal, Kerem Alan ve Süreyya Erdem olduğu açıklandı.