Hollanda’da aşı olanlar Türkiye’ye giderken PCR testi yaptırmak zorundalar mı?

Covid-19 salgını ile şimdilerde en çok merak edilen konu, Hollanda’da aşı oldum Türkiye’ye giderken PCR testi yaptırmak zorunda mıyım?


  • Kayıt: 27.04.2021 21:43:29 Güncelleme: 27.04.2021 21:43:29

Covid-19 salgını ile şimdilerde en çok merak edilen konu, Hollanda’da aşı oldum Türkiye’ye giderken PCR testi yaptırmak zorunda mıyım?

Vatandaşlarımız sosyal medya da ve diğer yayın kuruluşlarından aldıkları bilgileri göz önünde bulundurarak kafalarının karıştığı ortaya çıkıyor ve kendilerine şu soruyu soruyorlar PCR testi yaptırsam mı yoksa yaptırmasam mı?

Covid-19 aşısı konusunda tereddütte kalınıyor

Vatandaşlarımız konunun aydınlığa kavuşturulması için Platform Dergisi’ni arayarak araştırılması ricasında bulunuyorlar. Biz de vatandaşlarımızın kafasına takılan konuyu araştırdık ve konuyu muhatabına ilettik.

AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya’nın Danışmanı Tayfun Yiğit’e bu soruyu yönelttik ve cevap olarak .

72 saat içinde test yaptırma zorunluluğu olduğunu belirttiler. Aşının ehemmiyetinden Ziyade ek tedbir diyelim. Malumunuz avrupa ülkeleri de aynı sistemde ilerliyor diye yanıtını verdi.

İnsanların kendi sağlığı için Testi yaptırmaktan kaçınılmaması önerildi.

Amsterdam / Sedat TAPAN