Hollanda'da sınav cevaplarını satan dil eğitim okulundan 1.5 milyon Euro'luk vurgun

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yeni gelenler için zorunlu olan uyum ve dil sınavlarını yapan bir dil eğitim okulunda, para karşılığında sınav cevaplarının satıldığı ortaya çıktı...


  • Kayıt: 28.04.2021 12:20:08 Güncelleme: 28.04.2021 12:39:36

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yeni gelenler için zorunlu olan uyum ve dil sınavlarını yapan bir dil eğitim okulunda, para karşılığında sınav cevaplarının satıldığı ortaya çıktı.

Hollanda medyasında yer alan haberlere göre, başkent Amsterdam'da 2016 - 2019 yılları arasında dil ve uyum kursuna katılan öğrencilere para karşılığında sınavların cevaplarını satan dil eğitim okulunun, yaklaşık 1.5 milyon Euro haksız kazanç sağladığı açıklandı.

Hollanda Eğitim Yürütme Ajansı (DUO)'ya yapılan ihbar sonrası ortaya çıkan soruşturma kapsamında, sınıflara yerleştirilen kamera eşliğinde sınavlara giren öğrencilere kulaklık verilerek yardımcı oldukları belirtildi.

Savcılık, dil eğitim okulunun sahibi olan çiftin mal varlığına el koyarken, soruşturmanın devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda'da kanunlar gereği yeni gelenler için entegrasyon, dil ve uyum kursu mecburiyeti bulunuyor. Hükümet, dil eğitim okullarında başarılı olan ve sertifikalarını alan her öğrenci için 10 bin Euro ödeme yapıyor.

Sonhaber