Hollandalıların Gönüllerinde Taht Kuran Türk

Bir otoyolu kenarında satın aldığı küçük çiftlik evini cennete çevirip ziyaretçileri ağırlayan Fikret Barış, otomobili ile kaza yapan ve evinin önüne düşen hamile kadının hayata dönmesini sağladı.


  • Kayıt: 03.05.2021 13:26:37 Güncelleme: 03.05.2021 13:26:37

Bir otoyolu kenarında satın aldığı küçük çiftlik evini cennete çevirip ziyaretçileri ağırlayan Fikret Barış, otomobili ile kaza yapan ve evinin önüne düşen hamile kadının hayata dönmesini sağladı.

Hollanda medyası, ‘Kahramanca davranış, hamile kadının hayatını kurtardı’ başlığı ile yayınladıkları haberlerde, ‘pencere açık olmasaydı alevler içinde kalacaktı’ ifadesine yer verdiler.

Geçtiğimiz 20 Nisan günü yayınladığım, ‘Hollanda’da gönüllerde taht kuran bir Türk’ başlığı ile yayınladığım haberde sözünü ettiğim Fikret Barış, şimdi de, patlama tehlikesini göze alarak koştuğu otomobilden, hamile bir kadını çıkararak hayatını kurtardı.

Hollanda medyasının ‘Kahramanca bir davranış’ olarak yayınladığı haberlerden sonra, Fikret Barış sevgiye sevgi kattı.

Fikret Barış’ın, büyük bir tesadüf olarak 10 gün içinde, ikinci defa medyada geniş bir şekilde yer alan macerası şöyle yaşandı:

Salı günü saat 16.30 sularıydı. Fikret Barış, torunu İlhan’ı okuldan almış ve küçük çiftlik evine getirmişti. Torunu ile vakit geçirirken, müthiş bir ses duydu. O sırada köpekler havlamaya, tavuklar ve güvercinler ötmeye, torunu da ağlamaya başlamıştı. Panik içinde dışarı fırlayan Fikret Barış’ın gördüğü durum ürperticiydi. Çiftliğinin yakınında bulunan A50 otoyolu üzerindeki bir viadükten düşen otomobil, Fikret’in çiftlik evine kadar yuvarlanmıştı. Fikret, dışarı çıktığı zaman otomobilin son takla atışını görmüştü.

Duman çıkan ve her an alev alıp patlayabilecek olan otomobile koşan Barış, torununa ‘Sen yanaşma, uzak dur’ diye bağırırken polisi ve itfaiyeyi aramayı ihmal etmemişti.
Otomobil 50-60 metre ötedeki bir kanalın kenarına yuvarlanmıştı. Direksiyon arkasında oturan bir kadın ‘Kocamı arayın’ diye bağırıyordu.Fikret Barış, o sırada yakında bulunan bir kişinin daha otomobile doğru koştuğunu gördü. Büyük tesadüf ki, oğlu İlker de, tam o sırada torunu İlhan’ı almaya gelmişti. İlker büyük bir firmada itfaiye elemanı olarak çalıştığı için, otomobildeki yaralının nasıl kurtarılacağını biliyordu. Otomobilin bir camı açık olunca iş daha da kolaylaştı. Yaralı kadının otomobilden çıkarılması ile birlikte, duman çıkaran otomobil alevlendi.
Fikret Barış elindeki telefonu bırakmıyor ve polis ile itfaiyeye sürekli bilgi veriyordu.
Sonunda olay yerine gelen itfaiye, alevler içindeki otomobili söndürdü.

Otomobilden çıkarılan kadın 34 haftalık hamileydi. Kadının çimler üzerine yatırılmasından sonra gelen sağlık ekibi de gereken müdahaleyi yaparak bir can kaybına engel olmuştu.

Hollanda medyasına, 10 gün içinde ikinci kez konu olan Fikret Barış, kendisinden ‘kahraman’ olarak söz edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtirken, ‘Bereket versin ki otomobilin bir penceresi açıktı. Cam aşağı inmemiş olsaydı, oğlum ile, yardıma koşan diğer kişinin işi  çok zor olacaktı ve kim bilir belki de yaralı kadın alevler içinde kalacaktı’ diye konuştu.

İlhan KARAÇAY