Hollanda Rotterdam Kocatepe Cami’nde her yıl ikinci dünya savaşında katledilenler anılıyor

Rotterdam'ın Afrikaanderwijk'taki HDV ye bağlı Kocatepe Camii'nde her yıl 4 Mayısta Hollandalılar ikinci dünya savaşında katledilenleri anıyorlar...


  • Kayıt: 04.05.2021 23:12:27 Güncelleme: 04.05.2021 23:28:34

Rotterdam'ın Afrikaanderwijk'taki HDV ye bağlı Kocatepe Camii'nde her yıl 4 Mayısta Hollandalılar ikinci dünya savaşında katledilenleri anıyorlar.

Hollanda her yıl olduğu gibi bu yılda 4 Mayıs ta 2. Dünya savaşında yaşamlarını yitiren askerlerini ve sivilleri andılar.

Wijkraad tan Katılanlar , Ümmühan Can ve Magreet Rolink.

Hollanda’nın 1940-1945 yılına kadar İkinci Dünya Savaşı’nda ölen sivil ve asker için 4 Mayıs ta anma töreni tüm ülkede belediye ve resmi dairelerde törenlerle anma töreni yapılıyor.

HDV ye bağlı Kocatepe cami eski bir okul idi okulun duvarında 2 inci dünya savaşında katledilen hollandalıların isimlerinin olduğu bir anıt var.

Kocatepe den katılanlar İsmail Güveç ve Bahri Soytürk.

Kocatepe Cami yönetimi cami binası için okulu satın alarak cami olarak kullanmaya başladılar. Caminin duvarındaki anıt olduğu gibi yerinde bırakıldı.

2019 yılında ilk defa cami binası olarak 4 Mayıs savaş mağdurlarını birlikte andılar. 

Rotterdam Afrikaanderwijk ta Hollandalılar 4 Mayıs anma törenlerini cami binasında yapmaya devam ediyorlar.

Hollandalılar çok memnun kalıyor

Kocatepe cami dernek yönetim kurulu başkanı İsmail Güveş şunları Anlattı,

Hollandalılara kapılarımızı açıyoruz acılarını bizlerle paylaşıyorlar.


Camimizin bulunduğu bina 2’nci dünya savaşında Almanlar'a karşı barınak ve sağlık merkezi olarak kullanılmış. Hollandalılar tarafından çok değer veriliyor. Cami olarak Afrikaanderwijk 4 Mayıs anma Komitesine üyeyiz ve elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz. İlk sefer 2019 cami içinde anma yapıldı ve çok olumlu tepkiler aldık. Keşke her cami bunu yapsa.

Sedat TAPAN