T.C Rotterdam Başkonsolosluğu Din İşleri Ateşesi Dr.Ali Parlak: Bayramlar çocukluktan itibaren her birimizin güzel hatıralar biriktirdiği müstesna zaman dilimleridir

T.C Rotterdam Başkonsolosluğu Din İşleri Ateşesi Dr.Ali Parlak: Bayramlar sevinç ve mutlulukların yaşandığı ve paylaşıldığı, çocukluktan itibaren her birimizin güzel hatıralar biriktirdiği müstesna zaman dilimleridir...


  • Kayıt: 13.05.2021 16:52:17 Güncelleme: 13.05.2021 16:52:17

T.C Rotterdam Başkonsolosluğu Din İşleri Ateşesi Dr.Ali Parlak: Bayramlar sevinç ve mutlulukların yaşandığı ve paylaşıldığı, çocukluktan itibaren her birimizin güzel hatıralar biriktirdiği müstesna zaman dilimleridir.

İnsanlığın zifiri karanlığa tutulduğu bir dönemde önümüzü aydınlatmak için gönderilen Kur’an-ı Kerim’in gönderilişinin sene-i devriyesi olan Ramazan ayı ve Kadir gecesini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek ayda oruçlarımızı tutarak günahlarımızdan arınmanın ve kalplerimizi adeta esir alan her türlü kötülüklerden kurtulup bayram sabahına ulaşmanın coşku ve heyecanı içindeyiz.

Bayramlar sevinç ve mutlulukların yaşandığı ve paylaşıldığı, çocukluktan itibaren her birimizin güzel hatıralar biriktirdiği müstesna zaman dilimleridir. Bu güzelliğin nesiller boyunca yaşatılması hepimizin sorumluluğudur. Bir yetimi sevindirdiğimizde, sahip olduğumuz maddi imkanları ihtiyaç sahipleri ile paylaştığımızda, dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa uğrayan bir mazlumun yanında durduğumuzda, her türlü kötülüğe engel ve iyiliği hayatımızın gayesi edindiğimizde bayramların bizlere taşıyacağı huzur ve mutluluk çok daha fazla olacaktır.

Bu vesile ile Ramazan Bayramımızın birlik, beraberlik ve kardeşliğimize, İslam coğrafyasının huzur ve selametine, insanlığın kurtuluş ve hidayetine, maruz kaldığımız ve hayatımızı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınından kurtulmamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, en kalbi saygı ve muhabbetlerimi sunarım.

T.C Rotterdam Başkonsolosluğu
Din işleri Ateşesi
Dr..Ali Parlak

Haber : Sedat TAPAN