Hollanda'da kafeler ve restoranlar 5 Haziran’dan itibaren açılıyor

Hollanda’da kafeler, restoranlar ve lokantalar 5 Haziran’dan itibaren kademeli olarak kapılarını açacak...


  • Kayıt: 27.05.2021 12:09:55 Güncelleme: 27.05.2021 12:09:55

Hollanda’da kafeler, restoranlar ve lokantalar 5 Haziran’dan itibaren kademeli olarak kapılarını açacak.

Hollanda’da geçici hükûmet, daha önce belirlenen korona kısıtlamalarının gevşetilmesi planında, üçüncü aşamaya geçiş tarihini 9 hazirandan 5 Haziran Cumartesi günene aldı. Bu tarihten itibaren kafe ve restoranlar kademeli olarak açılmaya başlayacak.

Lahey’deki Başbakanlık Konutu Casthuis’te Başbakan Rutte liderliğindeki yapılan toplantılarda, Restoranlar, kafeler ve okulların ne zaman ve nasıl açılacağı masaya yatırıldı. Daha önce belirlenen yol haritasının izlenmesi ve noralleşmedeki üçüncü adımın öne alınması kararlaştırıldı.

Hollanda’da vaka sayısındaki düşüşün devam etmesi üzerine alınan kararın bu haftasonu kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
1- Orta okullar 31 Mayıs’tan itibaren açılıyor. Okullara bir hafta hazırlık yapmalı için ek süre tanındı ve 7 haziran itibariyle tüm ortaokullarda yüz yüze eğitimin zorunlu olarak başlayacağı duyuruldu.
2- Geçici hükûmetin yeni yol haritasına göre 9 haziran tarihinde yürürleğe girecek olan üçüncü normalleşme adımını 4 gün öne alınarak, 5 haziran tarihinde yürürlüğe girecek. Kafe ve restoranlar kademeli olarak açılacak. İş ve dış mekanlar için belirleyen sayı ve şartlar henüz bilinmiyor. Beklenti, büyük mekanlar için en fazla içeri 30 kişi alınması yönünde olacak.