Şaban Dişli: Korona ile mücadele de belirli bir mesafe alınmıştır

Bir yılı aşkın süredir dünyamız COVID-19 (KOVİD-19) pandemisinin etkisi altındadır.


  • Kayıt: 01.06.2021 14:07:02 Güncelleme: 01.06.2021 14:07:02

Şaban Dişli: Korona ile mücadele de belirli bir mesafe alınmıştır

Bir yılı aşkın süredir dünyamız COVID-19 (KOVİD-19) pandemisinin etkisi altındadır.

TC. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli son gelişmelerle alakalı açıklama da bulundu:

Tüm insanlığı etkileyen bu salgınla dünyanın her köşesinde mücadele yürütülmektedir. Bugün, gerek ülkemizde gerek Hollanda’da bu mücadelede belli bir mesafe kaydedilmiş durumdadır.
Gelinen bu olumlu noktada kuşkusuz, pandeminin başından beri vurgulanan temel önlemler olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle riayet edilmesi, semptom hissedilmesi durumunda ivedilikle doktora başvurulması ve karantina koşullarına uyulmasıyla bulaşının en aza indirilmesi gibi etkin tedbirlerin önemli katkısı olmuştur.

Öte yandan, bugün geldiğimiz aşamada artık COVID-19 ile mücadeledeki en etkili silahımızın aşılama olduğu bilinmektedir.

Bu nedenle, ülkemizde de aşılama çalışmalarına son dönemde hız verilmiş; bugüne kadar yaklaşık 30 milyon vatandaşımıza en az bir doz aşı yapılmıştır.

Dünyanın COVID-19’a karşı savaşta yakaladığı olumlu ivmenin devam edebilmesi ve nihayetinde tamamıyla “normale” dönebilmemiz, hepsinden önemlisi sevdiklerimizi koruyabilmemiz, tekrar yakınlarımızla doyasıya biraraya gelebilmemiz için aşı elzemdir.

Her vatandaşımızın hem kendisini hem ailesini hem de içinde bulunduğu toplumu koruyacak bilinçle hareket edeceğine olan güvenim tamdır.

En kısa sürede hepinizle tekrar görüşebilmek dileğiyle, sağlıklı günler diliyorum

Lahey / Sedat Tapan