Sorunlarına destek İsteyen Gençler 10 Ay Beklemek Zorunda!...

Unutulan Çocuklar Vakfı’nın (Stichten Het Vergeten Kind) yaptığı bir araştırmaya göre; sorunları olan çocuk ve gençlerin gerekli olan Hollanda Gençlik Dairelerinden (Jeugdzorg) uygun uzman yardımı alabilmeleri için 10 ay beklemeleri gerekmekte...


  • Kayıt: 03.06.2021 10:04:02 Güncelleme: 03.06.2021 12:16:56

Sorunlarına destek İsteyen Gençler 10 Ay Beklemek Zorunda!...

Unutulan Çocuklar Vakfı’nın (Stichten Het Vergeten Kind) yaptığı bir araştırmaya göre; sorunları olan çocuk ve gençlerin gerekli olan Hollanda Gençlik Dairelerinden (Jeugdzorg) uygun uzman yardımı alabilmeleri için 10 ay beklemeleri gerekmekte.

12 ile 21 yaşındaki çocuk ve gençlerin yüzde 81’i yardım bekleme listelerinde bulunmaktalar ve gençlerin yüzde 56‘sı daha uygun olmayan bakıma ve bir adreste ikamet etmek zorunda kalmaktalar.

Unutulan Çocuklar Vakfı, Çocuk ve gençlere daha fazla ekstra desteğin gerekli olduğu ve belediyelerin Hollanda devletinden alacakları 613 milyon avro ekstra finans desteğin kanayan yaranın üzerine yara bandı yapıştırmak gibi olduğunu belirtiyor. Ayrıca gelecekte harcamaları sınırlandırmak için tasarruf yapmak zorunda kalacaklarını belirtiyor.

Lahey / Nejat Sucu