Hollanda Kraliyet Polisinden tatile çıkmadan önce pasaportların geçerlilik süresini iyi kontrol edin uyarısı

Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarımızın dikkatine!


  • Kayıt: 09.06.2021 22:06:50 Güncelleme: 09.06.2021 22:24:59

Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarımızın dikkatine!

Yaz döneminde Turkiye'ye seyahat edecek kişilerin aşağıda belirtmiş olan seyahat belgelerinin geçerlilik sürelerine dikkat etmesi gerekmektedir.

Belediye ve Konsolosluk randevu ile çalıştıkları için pasaportunuzu veya (identiteitskart) kimlik katınızı yaz döneminde yenilemek için birkaç hafta geçebilmektedir. Bu yüzden pasaport ve kimlik müracaatını zamanında yapmanız gerekmektedir.

Hollanda vatandaşların Türkiye’ye girişte Hollanda paspartunun en az altı ay geçerlilik süresi olması şart koşulmuştur. Yine Hollanda vatandaşı olup kimlik karti (Identiteitskart) ile seyahat edenler, kimlik kartlarının Hollanda'ya döndükleri tarihe kadar geçerli olması şarttır.

Eğer acil durumda gitmeniz gerekiyorsa ve bulunduğunuz belediye size randevu veremiyorsa, Hollanda'nın yedi ayrı bölgesinden Hollanda vatandaşlığına sahip olan kişiler için (Koninklijke Marechausee) Hollanda Kraliyet Polisini 0800 – 1814 arayarak acil geçici pasaport (noodpaspoort) müracaat yapabilirsiniz.

Acil Hollanda pasaport koşulları:

Aşağıdaki koşulları karşılıyorsanız acil durum Hollanda pasaportu alabilirsiniz:

NL-Pasaport veya NL-kimlik kartını zamanında alamıyorsanız,

Seyahatinizi erteleyemiyorsanız,

Kimliğiniz ve Hollanda vatandaşı olduğunuzu beleyebiliyorsanız,

Gerekli destekleyici belgeleri kendiniz sağlamak zorundasınız.

Çifte vatandaşlığa sahip olanlar (TR - NL) Hollanda pasaportu veya kimlik kartı (indentiteitskart) ile seyahat ettiklerinde ve Nüfus kartları yanlarında olduğu taktirde, yukarda belirtilen kurallar gerekmemektedir. Pasaport ve (identiteitskart) kimlik süreleri tatil dönüşüne kadar geçerli olması gerekmektedir.

Sadece Türk vatandaşı olan kişilere maalesef acil Hollanda pasaport verilmemektedir. Bu yüzden sadece Türk vatandaşı olan kişilerin pasaportlarının ve oturum kartlarının (verblijfsdocument) dönüş tarihine kadar geçerli olması gerekmektedir.

Haber: Sedat TAPAN