Hollanda'da yerleştirilmesi planlanan yüzlerce rüzgar türbini tepki topluyor

2019 İklim Anlaşması'nda, Hollanda'nın 2030'dan itibaren karada daha fazla sürdürülebilir enerji üretmesi gerektiğine karar...


  • Kayıt: 15.06.2021 23:23:52 Güncelleme: 15.06.2021 23:23:52

2019 İklim Anlaşması'nda, Hollanda'nın 2030'dan itibaren karada daha fazla sürdürülebilir enerji üretmesi gerektiğine karar

verildi. Belediyeler yüzlerce yeni rüzgar türbini ile bu iklim hedefine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

Ancak protesto örgütü Windalarm, çevre sakinleri ve eylem grupları, planlanan rüzgar türbinlerinin yerleşim bölgelerine çok yakın ve aynı zamanda çok yüksek olduğuna inanıyor. Bu bölgelerin bazıları Başkent Amsterdam’da özellikle yabancıların yoğun olarak yaşadığı Nieuw-West ve Zuidoost bölgesine çok yakın mesafede planmış durumda.

Kuzey Hollanda eyalet meclis üyesi Süleyman Koyuncu (DENK) konuyula ilgili yaptığı açıklamada; Göreve geldiğimiz Aralık ayından bu yana meclis'te yoğun çalışma yaparak görüşmelere yön verdik ve önergelerimiz birçok parti tarafından desteklendi. Bu sayede meclis olarak eyalet yönetiminin belediyeler arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesi için belediyelerle görüşmesini istedik.

28 haziran 2021 Pazartesi günü Kuzey Hollanda eyalet meclisi rüzgar türbinleri için arama bölgelerini görüşüp karara bağlayacak.

Haber: Sedat TAPAN