Schiedam belediyesi Türklere ayrımcılık uyguluyor!

Hollanda iç işleri bakanlığının belediyelere sunduğu ‘Leefbarometer’ isimli uygulama Schiedam belediye meclisinde tepkilere yol açtı...


  • Kayıt: 16.06.2021 22:32:56 Güncelleme: 16.06.2021 22:37:32

Hollanda iç işleri bakanlığının belediyelere sunduğu ‘Leefbarometer’ isimli uygulama Schiedam belediye meclisinde tepkilere yol açtı.

DENK Schiedam meclis grubu belediye başkanına sert tepki göstererek soru önergesi sundu. Schiedam ve birçok farklı belediye tarafından karar süreçlerinde kullanılan uygulamada belediyeler ve semtlerin yaşanılabilirliği (leefbaarheid) tespit ediliyor.

Çok Türk, daha az yaşanabilirdik

Het Parool, Vers beton ve Open Rotterdam gazetelerinin yaptığı araştırma sonucunda yaşanılabilirlik skorunda herhangi bir semtte Türk kökenli Hollandalıların ikamet etmesi skoru negatif birşekilde etkiliyor.

Böylelikle 100 farklı göstergeden oluşan toplam skorda Türk kökenli vatandaşların çoğunluğuna göre takriben 1% daha az yaşanılabilirlik skoru oluşuyor. Aynı durum Fas kökenli Hollandalılara 1,5% etki ediyor, Surinam kökenli vatandaşlarda ise 2%’ye kadar çıkabiliyor.

Soru önergesi:

DENK Schiedam partisinin sunmuş olduğu önergede grup başkanı Doğukan Ergin tarafından sert tepki gösterilirken sorumlu belediye başkanına 20’ye yakın soru iletildi. Doğukan Ergin açıklamalarında: ‘Ayrımcılık ile ilgili soru sorduğumuzda Schiedam belediyesi her defasında biz ayrımcılık uygulamıyoruz diye ifade ederken bu saçma uygulama gizli kapaklı yıllardır yabancı uyruklu Hollanda vatandaşlarına karşı uygulanıyor. Bu uygulamanın derhal durdurulması gerekiyor’ ifadelerini sosyal medya üzerinden yayınladı.

Schiedam / Furkan Turgut